Marjan Barlage

Marjan Barlage studeerde aan de regie/docentopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen heeft ze zich volledig gericht op het ontwikkelen van professionele multidisciplinaire interculturele montagevoorstellingen over de actualiteit. Ze werkt altijd met een mix van (semi) professionele acteurs, dansers, muzikanten en jong talent. Haar voorstellingen tekenen zich door fysiek theater, performance en actuele thema’s uit het leven van onze toekomstige generaties. Hiermee hoopt ze jonge mensen te interesseren voor elkaar, de maatschappij en kunst, hun empathisch vermogen te vergroten en een nieuw intercultureel theaterpubliek te genereren voor de toekomst. Specifiek voor haar werkwijze is dat ze altijd werkt vanuit het materiaal van de performers zelf.
Van 2001 tot 2015 was ze huisregisseur en talentontwikkelaar bij Theatergroep DOX. Vanaf 2010 heeft ze het TheaterTalentLab van Buitenkunst ontwikkeld. Vanaf 2016 is ze Hoofd artistiek team bij haar eigen gezelschap ID Theatre Company, dat ze samen leidt met Sassan Saghar Yaghmai en Kasper Scholten in de Deventer schouwburg. Daarnaast werkt ze als docent bij de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten en bij ARTEZ Arnhem hogeschool voor de kunsten (muziektheater).
Naast regie heeft ze zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in talentontwikkeling, het coachen van makers en heeft ze twee trainingen voor acteurs/danser/muzikanten ontwikkeld: Emoties vanuit het fysiek geheugen & Waarachtig spelen. Ze geeft masterclasses in het veld o.a. in theatermontage.