Hanneke Scholten

Vanaf 2003 werkt Hanneke als professioneel actrice in het theater, voor televisie en voor film. Voor zij afstudeerde aan de toneelschool in Arnhem richting Acteur, behaalde zij haar propedeuse Docent drama en theatermaker. Ook heeft Hanneke een Master gehaald in Method acting in Venetië.
Als actrice speelde zij o.a. bij Toneelgroep De Appel, Theater EA, Cowboy bij nacht, De Bloedgroep, Het echt Rotterdams Theater, en Toneelschuurproducties. Ook was zij te zien in series als Van God Los, Flikken Maastricht, Rozengeur en Wodka lime en de Telefilm Bears Love me!. Voor zowel de film Gotta als de Film Camouflage werd Hanneke geselecteerd als Beste actrice.
Hanneke staat bekend om haar intensieve rollen en grote verscheidenheid aan gezichten. Buiten het acteren zet Hanneke haar kennis van lichaamstaal, houding, stem en het inzetten van taal op verschillende manieren in. Ze ontwikkelde met Orca Secure een bootcamp security questioning voor beveiligers, werkt voor verschillende maatschappelijke organisatie als trainingsacteur en heeft een eigen bedrijf als presentatiecoach.