Buitenkunst Randmeer

Buitenkunst Randmeer is op ons eigen terrein, genaamd De Wilgen. Het ligt tussen de weilanden, loofbomen en naaldbossen, op 6 km van Elburg, met achter de dijk het Drontermeer. Hier hebben wij een groot en een klein theater, een restaurant, een bar, vele werktenten, ateliers, muziektenten, en studios, drie kampeervelden met douches en toiletten, en een veld met huurtenthuisjes.
Je kunt als gevorderde én beginner deelnemen aan weekends (in het voorjaar) en weken (in de zomer) met workshops in theater, dans, beeldende kunst, muziek, schrijven, fotografie video. Het programma op Randmeer bestaat voornamelijk uit Speciale weken en Ateliers & Werkplaatsen voor volwassenen (vanaf 16 jr), Theaterweken voor jongeren (TTLjong), en kinder- en kleuterprogrammas. 
Daarnaast is dit ook de plek waar TheaterTalentLab & BKbeeldLAB borrelt, diverse theatergroepen en orkesten repeteren, groepen als Kunstbende en diverse middelbare scholen bij ons hun talenten komen ontdekken en in de weekends er professionele voorstellingen & concerten op de planken worden gebracht. 

Buitenkunst Drenthe

Buitenkunst Drenthe is op het bosrijke terrein Uteringskamp van Staatsbosbeheer (ruim 20 ha.), waar we voor het pinksterweekend en zeven zomerweken vele grote werktenten en tribunes opbouwen om het dagelijks keuzeprogramma in theater, dans, beeldende kunst, muziek en schrijven mogelijk te maken. Alle materialen zijn aanwezig, behalve elektriciteit.
Elke dag kies je een nieuwe workshop. Het aanbod wordt pas de avond van tevoren bekend gemaakt. Het leuke aan het programma op Buitenkunst Drenthe is dat je veel kunt afwisselen, dat je als beginner iets compleet nieuws kunt uit proberen, en dat je als gevorderde nieuwe inspiratie kunt halen uit het gevarieerde aanbod. De workshops worden altijd ontworpen en gegeven door professionele kunstenaars, theatermakers, schrijvers, muzikanten en dansers die elk hun eigen visie, werkwijze en onderzoeksvragen meenemen.
Naast de workshops voor volwassenen zijn er gelijktijdig programmas voor jongeren, kinderen en kleuters. Qua kamperen moet je alles zelf meebrengen, aangezien er geen restaurant of winkeltje op dit terrein aanwezig is. 

THEATER TALENT LAB

Het TheaterTalentLab (afgekort TTL) is hét podium waar jonge theaterbeesten van 16 t/m 25 jaar een week lang hun tanden kunnen zetten in een onderdeel van het theatervak. TTL vindt plaats op Buitenkunst Randmeer en bestaat uit meerdere weken met een verschillend karakter: producties, film, muziektheater, performance, teksttoneel etc. Het zijn intensieve workshopweken met een hechte groep leeftijdsgenoten onder leiding van een acteur of regisseur uit het professionele werkveld.

TTL    JONG

TTLjong is het jongere broertje van het TheaterTalentLab voor jongeren van 12 t/m 15 jaar. Het bestaat uit vijf theaterweken op Buitenkunst Randmeer. Alle jongeren die naar deze locatie komen, volgen samen het TTLjongprogramma waarin je het podium beklimt en ontdekt. Ervaring is niet nodig, een rugzak vol energie wel!
Aan TTLjong kun je meedoen als je zonder begeleiding van een volwassene wil komen. Buitenkunst zorgt dan voor het eten, drinken, toezicht en begeleiding, en je kampeert in je eigen tent op een apart TTLjong-veldje (TTLjong all-in). Als je wel samen met een volwassene (25+) komt, dan kun je je inschrijven voor het workshopprogramma TTLjong via de website van Buitenkunst Randmeer.

BKbeeldLAB

Het BKbeeldLAB is de werkplaats Beeldende Kunst op Buitenkunst Randmeer voor jonge mensen van 14 t/m ca. 21 jaar. Ben je geïnteresseerd in beeld? Heb je zin om in de zomer een workshopweek op locatie te volgen en je te verdiepen in de beeldende kunst in de breedste zin van het woord? Dan is BKbeeldLAB de juiste plek voor jou.

Bij BKbeeldLAB bieden we de gelegenheid je verder te ontwikkelen. Schilderen, tekenen, sculptuur, performance, ontwerpen, fotografie, video, animatie… alles kan voorbij komen. Elk jaar krijgt BKbeelLAB een nieuw thema als uitgangspunt. 

 

Theaterboek

THEATERBOEK is de uitgeverij van Buitenkunst. THEATERBOEK is gespecialiseerd in het uitgeven van theaterteksten: scènes, monologen, dialogen en toneelstukken van hedendaagse schrijvers. Een belangrijk aspect bij de keuze van de uitgegeven boeken is dat de tekst ook leesbaar is, dus niet alleen in gespeelde vorm tot z’n recht komt. 

Alle theaterteksten zijn geschreven door hedendaagse Nederlandse schrijvers; debuterende (toneel)schrijvers, maar ook auteurs met een flinke staat van dienst. Zo zijn er teksten bij van Esther Gerritsen, Bernlef, Rob de Graaf, Anouk Saleming, Karel Eykman, Don Duyns, Enne Koens, Tjitske Jansen, Jibbe Willems e.v.a..