Mirjam van Dam

Mirjam van Dam studeerde aan de Theaterschool- en aan het Conservatorium van Amsterdam/Hilversum/Utrecht. Ze staat al meer dan 25 jaar op de planken. Haar eerste ervaring deed ze op in theaterrestaurants Goldmund, Pasta en Basta, Schellings. Daarna zong ze o.a. in jazzformaties en in theaterproducties Singing Apart Together, How to get rid of Bette Midler, Ella (Fitzgerald) en Dead Singers Society. Ook speelt ze in Door de nacht klinkt een lied, en Let’s Eat! Afgelopen seizoen stond ze met het project ‘Jewish Jazz’ op de planken, en produceerde ze de CD Yiddish Jazz. Nu schrijft ze Nederlandstalig Jazzrepertoire samen met pianist/arrangeur/dirigent Lex Jasper.
Mirjam trad op in binnen- en buitenland met Laura Fygi en band, met The Glenn Miller Orchestra, Doctor Bernard & the Swing Orchestra, The Happy Feet Orchestra, Salon orkest Rouge & Noir, The New Jazz Orchestra (Henk Meutgeert) en verschillende pop-bands. Daarnaast is ze bevlogen koordirigent en zangdocent aan de UvA (Crea), het Muziekpakhuis, het Ei-complex en Stichting Buitenkunst en Internationaal Theater Amsterdam.
Met haar jazz- en kleinkunst achtergrond combineert ze al wat haar lief is: muziek, kleinkunst, drama en humor. Maar ook andere genres als pop, Duitstalig- of Franstalig- en klassiek repertoire, liggen haar goed.