Hilde Gams

Hilde Gams is koordirigent en docent West-Afrikaanse percussie. Sinds 2002 werkt Hilde bij diverse koren, eerst in Amsterdam en sinds 2009 in Arnhem en omgeving. Ze is zowel thuis in klassieke muziek uit diverse stijlperiodes als in wereldmuziek en ‘lichte muziek’. (Deze laatste term zou ze het liefst ook voor klassieke en wereldmuziek gebruiken, want is niet bijna alle muziek licht?)
Hilde bespeelt diverse instrumenten en zingt graag. Momenteel legt ze zich met name toe op kamerkoormuziek. Ze is oprichter en dirigent van kamerkoor Sfinx in Arnhem. Daarnaast dirigeert ze kamerkoor Sequentus in Nijmegen. Ook verzorgt ze vanuit haar onderneming ‘Wilde Gans Zang & Percussie’ losse zangdagen voor zowel beginnende als ervaren zangers en verzorgt ze lessen in West-Afrikaanse percussie. Sinds 2020 zingt Hilde met collega’s in een sextet ‘Zingen in een tuin’.

Hilde studeerde in 2002 af als schoolmusicus aan het Conservatorium van Amsterdam. Na diverse cursussen in koordirectie, voltooide ze in 2018 de hoofdvakopleiding Koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle met als bijvak zang. Ook studeerde ze percussie bij diverse meesterdrummers in Ghana, Mali, Gambia en Senegal. Daarnaast was ze student aan de opleiding West-Afrikaanse percussie aan het CvA.

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Zangatelier-koor 1
Time line