Hilde Gams

Hilde Gams is koordirigent en docent West-Afrikaanse percussie. Sinds 2002 werkt Hilde bij diverse koren, eerst in Amsterdam en sinds 2009 in Arnhem en omgeving. Ze is zowel thuis in klassieke muziek uit diverse stijlperiodes als in wereldmuziek en ‘lichte muziek’. (Deze laatste term zou ze het liefst ook voor klassieke en wereldmuziek gebruiken, want is niet bijna alle muziek licht?)
Hilde bespeelt diverse instrumenten en zingt graag. Als dirigent legt ze zich met name toe op kamerkoormuziek. Ze dirigeert kamerkoor Ton sur ton in Nijmegen, is oprichter van kamerkoor Sfinx in Arnhem en valt regelmatig in bij diverse koren in de omgeving Arnhem – Nijmegen. Daarnaast verzorgt ze vanuit haar onderneming ‘Wilde Gans Zang & Percussie’ losse zangdagen met diverse invalshoeken voor zowel beginnende als ervaren zangers. Ook verzorgt ze lessen in West-Afrikaanse percussie. Sinds 2020 zingt Hilde met collega’s in vocaal ensemble ZIET.

Hilde studeerde in 2002 af als schoolmusicus aan het Conservatorium van Amsterdam. Na diverse cursussen in koordirectie, voltooide ze in 2018 de hoofdvakopleiding Koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle met als bijvak zang. Ook studeerde ze percussie bij diverse meesterdrummers in Ghana, Mali, Gambia en Senegal. Daarnaast was ze student aan de opleiding West-Afrikaanse percussie aan het CvA.

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Zangatelier-koor 1
Time line