Channah van ’t Riet

In alles wat singer-songwriter Channah van ’t Riet doet, wordt zij gedreven door nieuwsgierigheid: hoe ontstaat mooie muziek? En hoe schrijf je een goed liedje?
Na haar studies aan het Conservatorium van Amsterdam en het Complete Vocal Institute in Kopenhagen bracht Channah een album en drie EP’s uit. Ze trad met haar muziek op in o.a. het Concertgebouw, Paradiso en op nationale radio en televisie. Ook werkte ze met Anouk, het Nederlands Blazers Ensemble en andere artiesten.
Haar zoektocht bracht haar in 2018 naar Canada en Amerika. Hier bezocht ze de plekken waar één van haar muzikale helden, Leonard Cohen, gewoond en geleefd had. Te midden van de Rocky Mountains begon Channah reacties te schrijven op zijn werk en vond daarin haar eigen stem. Terug in Nederland maakte ze, samen met theatermaker en Buitenkunst-collega Cyrelle Failé, de muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’ waarmee ze langs theaters toerden.
Haar nieuwsgierigheid naar- en enthousiasme voor songwriting leidde haar ook naar het oprichten van Songwriting Academie LalaLab. Sinds 2012 deelt ze hierin haar liefde voor liedjes schrijven met studenten van leeftijden, in alle genres.

Foto: Paul Hoes

Geeft dit jaar (in ieder geval) de Speciale week op Randmeer:

Singer-songwriter

Kijk ook op:
http://www.channahmusic.nl
http://www.lalalab.nl