Britta Maria

Zangeres en zangdocente Britta Maria studeerde Jazz- en Lichte muziek en groeide, mede door haar Franse familie, op met het Franse lied. In Amsterdam heeft ze een eigen zanglespraktijk en organiseert ze Masterclasses en workshops. Ook geeft ze leiding aan een Frans Chansonkoor in Utrecht.
Britta Maria speelde in de voorstelling: ‘Un Homme et Une Femme’ – een Tour de Chant, met chansons van Aznavour, Brel, Reggiani, Piaf en eigen geschreven Franse liedjes. Dit deed ze samen met pianist Maurits Fondse en accordeonist Rob Stoop.
In 2015 toerde ze met de voorstelling ‘Serge Gainsbourg Forever’ met het Red Limo String Quartet. Een voorstelling over het leven van Serge Gainsbourg in muziek, woord en beeld.
Britta Maria speelt momenteel, samen met Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev, met de voorstelling ‘Chansons van Schoonheid en Troost’ door het land. Een voorstelling waarin het Nederlandse lied en het Franse Chanson elkaar ontmoeten. Van deze laatste twee concerten (‘Serge Gainsbourg Forever’ & ‘Chansons van Schoonheid en Troost’) zijn er ook CD’s uitgebracht.

Workshops:

Aznavour