Maaike Hillen

Maaike studeerde in 2019 af met een Master in Muziektheater in Schotland en onderzoekt sindsdien de grenzen tussen theater en musical. Met de combinatie van zang en spel is ze op zoek naar een kwetsbaarheid en waarachtigheid in de mix van beide disciplines. Hoe maak je spontane zang natuurlijk? Wanneer raak je het publiek en maak je echt contact? Hoe vreemd, absurd of dramatisch kan iets zijn terwijl je nog steeds gelooft in wat je zelf staat te doen?
Als vocalcoach staat plezier en veiligheid in zingen en spreken vooraan. Iedereen kan zingen. Iedereen kan leren zingen. Maaike is gespecialiseerd in zangles voor beginners, angstige zangers of mensen die op zoek zijn naar stembevrijding. Met alledaags taalgebruik maakt ze je bewust van jouw lichaam, spieren en stem. UVS in combinatie met EVS, maar dan in gewoon Nederlands.

“Ik geloof dat iedereen kan zingen, en iedereen theater kan maken. Weet je nog hoe je misschien zelf als kind vroeger zong over alles wat je overkwam? Tegenwoordig hebben we van zingen iets heel superieurs gemaakt. Gek eigenlijk want bij andere dingen doen we dat niet. Ik werk met iedereen, ongeacht leeftijd en niveau.”