Hebe de Champeaux

Hebe de Champeaux is een Nederlands/Amerikaanse dirigent, mezzosopraan en violiste. Op 4-jarige leeftijd begon ze met viool spelen. Ze heeft haar vioolstudie Bachelor of Music cum laude afgerond aan de San Francisco State University, waar ze uitgebreid instructie kreeg in kamermuziek van het Alexander String Quartet. Daarna behaalde ze haar Master of Music orkestdirectie aan de Indiana University in Bloomington en een Bachelor of Music in koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.
Hebe was gastdirigent/violist bij het Romanian Opera House in Cluj bij de productie van Piazzolla’s tango opera Maria de Buenos Aires in 2008, nadat ze eerder in 2006 dezelfde productie in Bloomington met haar eigen ensemble, ExArt, had uitgevoerd. In Nederland dirigeerde ze het Promenade Orkest, Continuo Rotterdam en Florilegium Musicum in samenwerking met veschillende groot oratoriumkoren. In het buitenland dirigeerde ze het St. Petersburg State Academic Orchestra tijdens een masterclass en uitvoering van Mahler’s 5e symfonie en de Bulgaarse Staats Opera tijdens een masterclass en voorstelling van Puccini’s Madame Butterfly.
Hebe is sinds 2010 werkzaam in Nederland. Onder haar leiding staan nu het Leiden English Choir, Audite Nova Kamerkoor, het Autunno Strijkensemble, het Apeldoorns Symfonieorkest, en Decamerone Kamerkoor. Ze zingt ook mee met het professioneel kamerkoor Studium Chorale en Cappella Amsterdam. Hebe is ook als docent actief en heeft daarbij o.a. masterclasses directieverzorgd bij Bureau Huismuziek en in het Muziekpakhuis in Amsterdam. Hebe geeft tijdens de zomermaanden zang workshops bij Buitenkunst.

Geeft dit jaar de workshop(s):

Zangatelier stem

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Zangatelier-koor 2
The Choral Project
Spirituals