Luc Blommers

De pianist Luc Blommers trad vanaf jonge leeftijd op als solist in pianoconcerten van Bach (d-klein), Franck (Variations Symphoniques), Grieg, Ravel (linkerhand) en Rachmaninoff (2e pianoconcert, in voorjaar 2022). Daarnaast was hij steeds actief als kamermusicus en koorbegeleider, ook in muziektheaterproducties op het Wagenings Lyceum.
Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans Dercksen en Jan Wijn. Behalve piano studeerde Luc theologie, economie en rechten. Op kantooruren is Luc werkzaam bij De Nederlandsche Bank.
In de loop der jaren was Luc actief als begeleider bij vele koren, waaronder het Nederlands Kamerkoor, onder vele dirigenten waaronder o.a. Richard Egarr en Nikolaus Harnoncourt, Studentenkoor Amsterdam onder Servaas Schreuders, Toonkunstkoor Rotterdam onder Daan Admiraal en Maria van Nieukerken, en het Westerkerkkoor onder JanJoost van Elburg.
Zijn brede achtergrond en interesse helpt Luc om muziek en de tekst van gezongen muziek in context te plaatsen. In die hoedanigheid werd hij ook regelmatig gevraagd om (religieuze) werken toe te lichten op Radio 4.

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Haydn & Brahms