Berend van den Berg

Berend van den Berg is pianist, arrangeur en docent. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en geeft momenteel les aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij begon zijn carrière bij het Jeff Reynolds Quintet (cd ‘Emotions’) en de Frank Grasso Big Band, waarin hij samenspeelde met John Clayton, Dee Daniels, Chet Baker en Toots Tielemans. Berend speelde op vele plekken, podia, theaters en festivals ter wereld.
Hij schreef bijvoorbeeld liedjes voor een kindertheaterprogramma van ‘De Twee Futen’ met Karel Eijkman en Henriette Schenk, was pianist in de muziektheaterproductie ‘You’re the top’ (cd) over het leven van Cole Porter met o.a. Willem Nijholt en Gerrie van der Klei, en speelde in de producties van Mathilde Santing (‘De negen levens van Mathilde Santing’) en in haar jazzgroep The Tender Trap. Verder speelde hij met zijn trio en eigen band ‘Het Octet’, waarvoor hij muziek componeerde.
In 2015 kwam zijn eerste trio cd ‘New Horizons ‘ uit met Erik Robaard op bas en Joost Kesselaar op drums. De cd bevat eigen composities en werd positief ontvangen. Het trio speelt dit repertoire op de Nederlandse jazzpodia, en speelt tevens regelmatig met zanger(essen) Humphrey Campbell, Anne Chris en Mirjam van Dam.
Foto: jazzmasters.nl

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

American Songbook
De Nachtclub
Sarah Vaughan