Gerard van Duinen

Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant. Als bandoneonist speelt hij innovatieve Argentijnse tango met zijn groepen Walton/van Duinen, Mala Pinta en La Tabú. Ook maakt hij regelmatig cross-overs naar jazz, pop en zelfs Portugese fado.
De grote hoeveelheid arrangementen die hij de afgelopen jaren schreef, maakt hem waarschijnlijk de meest ervaren tango-arrangeur van Nederland. In 2010 ontving hij de Tango Music Award voor zijn compositie “La Maca”. Gerard speelt met enige regelmaat in Fadango (fado en tango, met zangeres Jeannine Geerts) en De Karen B (singer-songwriter). Als solist wordt hij regelmatig uitgenodigd door (harmonie)orkesten en fanfares.
Gerard studeerde enige tijd wiskunde en Japans, en was accountmanager bij ING Bank voor hij besloot bandoneon te gaan spelen. Hij studeerde enkele jaren bij Leo Vervelde en Carel Kraayenhof (Conservatorium Rotterdam), was drie jaar leerling van de virtuoze Argentijn Juan-José Mosalini (Conservatoire Edgar Varèse in Parijs), en studeerde compositie bij Richard Ayres en Gustavo Beytelmann.