Lisanne Sloots

Lisanne Sloots studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Sinds haar afstuderen is zij continu op zoek naar ‘verbinding’. Na deelname aan archeologische opgravingen, waar ze materiaal verzamelde voor haar beeldende werk, bleek dat de verbinding met de aarde voor Lisanne van essentieel belang is. De aardpigmenten, verbrande materie, beelden en vondsten vormen een inspirerende basis.
Vanaf ’96 werkt ze in haar atelier in Amsterdam, geeft lessen en workshops en werkt daarnaast ook regelmatig in projecten met meerdere kunstenaars rondom één thema of in een samenwerkingsverband.
Tijdens het project ‘Het verloren land’ in Hoorn, vond Lisanne verbrande resten van een vloer en brokken houtskool uit een smid werkplaats. Dat verbrande materiaal bracht haar bij de oorsprong van het materiaal: de bomen, het verkolen van het hout. Op dit moment verzamelt ze verschillende houtsoorten en verkoolt ze tot op zichzelf staande elementen of materiaal om mee te tekenen en/of ruimtelijk mee te beelden.