Carien Poissonnier

Sinds 1996 ontwikkelt en realiseert Carien Poissonier met haar productiebureau ‘Vrouw op de veranda’ artistieke projecten op uiteenlopende locaties. Projecten met een weidse blik en gerichte focus. Ze is werkzaam als kunstenaar op het gebied van beeldtaal, filmdesign en visuele communicatie. Ze adviseert, regisseert en geeft vorm, in Arnhem en ver daarbuiten, en werkt veel samen met professionele tekstschrijvers, cameramensen, editors, ontwerpers, fotografen, producenten, theatermakers, kunstenaars en andere vormgevers.
Een van haar projecten is ‘Buiten komt voorbij’. Een interactieve fiets-installatie die uitnodigt tot beweging en gesprek, in 2011 bekroond met de Best Practice Stimuleringsprijs van het NUZO.
Carien is artistiek leider van ‘Kunst op de koffie’. Een tweejaarlijkse manifestatie van Pop-up huiskamergaleries in het Arnhemse Spijkerkwartier; hoogwaardige kunst op laagdrempelige locaties.
Ze studeerde aan de hogeschool voor de kunsten Artez, en ‘trainer Visual Thinking Strategie’ aan de Reade Academie. Visual Thinking Strategies (VTS) is een methode om naar kunst te kijken, ontwikkeld door cognitief psycholoog Abigail Housen. De vragen die de leider stelt, stimuleren de deelnemers nauwkeurig te observeren, te formuleren, te onderbouwen wat ze zien, en tot een actieve deelname aan het gesprek. Het unieke van deze methode is dat iedereen, ongeacht zijn achtergrond, kan deelnemen.