Julia Werner

Julia Werner (1991, Amsterdam) is vocalist, componist, liedjesschrijver en shiatsu-therapeut in opleiding. Ze studeerde Jazz Zang aan het Conservatorium van Amsterdam en treedt sindsdien nationaal en internationaal op met verschillende bands en musici uit de jazz, blues, rock, wereld, folk en popmuziek. Afgelopen jaren speelde ze o.a. op in New York (Birdland), Londen, Amsterdam (Concertgebouw, Paradiso, Bimhuis, Bellevue, NSJ Club), Venetië (Set Up Festival), Antwerpen en in Mumbai (Royal Opera House), waar ze een jaar lang hoofd van de zangafdeling van the True School of Music was, India’s grootste en meest invloedrijke muziekschool voor Westerse muziek. Julia trad onder andere op met Gary Lucas (Jeff Buckley), Logan Richardson (Pat Metheny), Todd Rundgren, Georgie Fame, Madeline Bell en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw.
Momenteel is Julia actief in de Nederlandse jazz, folk, pop en klassieke wereld. Ze speelt met- en componeert voor de folk pop band Greener Grass, zingt in het vocale vrije improvisatie ensemble August 38th, en componeert, zingt en speelt gitaar bij Vox Sturnus; een vocaal ensemble met cello, altviool en dwarsfluit, bestaande uit musici en vocalisten uit de klassieke, jazz en pop hoek. Ook zingt ze bij het Martin Fondse Voice Orchestra.
Afgelopen jaar heeft Julia zich vooral beziggehouden met het componeren van een EP voor een nieuw eigen project waarbij ze haar eigen liedjes begeleidt op gitaar, omringd door verschillende musici uit de jazz en folk wereld. Doordat ze meer ‘makersvrijheid’ voelde, is ze ook meer gaan tekenen, schilderen en risoprints gaan maken.
Haar voorliefde voor experiment, improvisatie, samenzang, samenwerkingen en het combineren van verschillende skills en kunstvormen neemt ze mee in de workshops bij Buitenkunst.