Maxi Hill

De Jamaicaanse Maxi Hill studeerde aan de London Contemporary Dance School, het Laban Centre (UK) en de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam. Haar gevarieerde dansopleiding heeft haar ertoe gebracht verschillende rollen in de danswereld na te streven, hetzij als leraar, uitvoerend kunstenaar, mentor of coach.
Gedurende de eerste jaren van haar carrière trad zij op, choreografeerde zij en werkte ze samen met andere professionele dansartiesten. Haar performances en workshops hebben haar in staat gesteld om haar werk in heel Nederland, Europa, Afrika en de VS te delen.
De laatste 20 jaar is ze meer gespecialiseerd en gepassioneerd in het werken met amateurs van verschillende culturele achtergronden, en met studenten die een opleiding volgen in de kunsten. Momenteel doceert ze aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam (HBO Docent Dans) en de Vrije Hogeschool.
Voor Maxi is het van belang dat er een evenwicht moet worden gecreëerd in de ruimte of op het podium, waarin elk persoon kan worden gezien als een even sterk individu binnen de collectieve groep. Ze creëert de mogelijkheid voor haar studenten/uitvoerders om zich vrij te uiten, zowel fysiek als emotioneel op zijn of haar unieke manier.

Geeft dit jaar (in ieder geval) de Speciale week op Randmeer:

Keuzeprogramma