Kim van Heugten

Kim van Heugten werkt als freelance danser, choreograaf en dansdocent. Ze studeerde in 2001 af aan Codarts (moderne dans en compositie). Ze werkte als docent en maker voor o.a. Jeugdtheaterhuis, Dario Fo/Koperen Kees, Dansateliers en Holland Dance Festival. Als danseres was zij te zien in producties van Meekers /MAAS, De Toren van Geluid, Emio Greco PC en in het Van Gogh Museum Amsterdam.
Kim werkte als educatiedocent voor SKVR i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam, Danceworks en Meekers, en het RO Theater. Vijf seizoenen lang is zij verbonden geweest aan het NDT waar ze workshops gaf vanuit de voorstellingen van het gezelschap. Als een van de vaste leden van het Numoon Orchestra – wat instant composing sessies organiseerde en waarbij de nadruk lag op improvisatie, cross-over en avontuur – werkte ze o.a. met New Cool Collective.
Het samenwerken met alle leeftijden, en vanuit uiteenlopende achtergronden, plus de muziek, vormen een grote inspiratiebron voor haar choreografisch werk. Het gevoel van vrijheid in beweging, de veerkracht van het lichaam en het volgen van impulsen lopen als een rode draad door haar lessen en workshops.

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Flashback
Mash-up
Walk the line
Danswerkplaats