Rik Wanninkhof

Onder de hartverwarmende en vakkundige leiding van Rik maken jongeren al gauw zeer actief en persoonlijk werk: altijd gedreven en geïnspireerd. Hij gaat daarbij geen enkel thema of geen enkele samenwerking uit de weg, maar zegt hij: Ik bied het niet aan om de jongeren te plezieren. Als ik mijn hart kan leggen in het onderwerp, komt bij hen het plezier vanzelf.
Rik heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen het onderwijs. In een korte tijd hard werken maakt hij met jongeren op scholen een choreografie. Aansluitend wordt deze uitgevoerd voor publiek (o.a. bij Projects Unlimited – voorheen Scapino in School). Voor de meeste leerlingen is zo´n dansdag hun eerste ervaring met dans.
Rik is docent dansexpressie en folklore (FontysTilburg) en fotograaf (KABK in Den Haag). Hij werkte onder andere als consulent danseducatie bij Pier-K en als dansdocent voor de afdelingen educatie van het Nationaal Ballet en het Folkloristisch Danstheater. Verder was Rik beleidsmedewerker bij het Landelijk Centrum Amateurdans. Sinds 2004 woont hij in Sevilla, waar hij werkt als beeldend kunstenaar (fotografie en schilderen) en als model op de kunstacademie. In de zomermaanden is hij in Nederland en is dan naast dansdocent werkzaam als verzorger van mensen met een ernstige verstandelijke handicap bij de Gemiva- SVG groep.

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Pas op je tellen