Nikki Rasing

Als danser/maker is Nikki Rasing altijd op zoek naar het menselijke in dans, en de mogelijkheden van het lijf in combinatie met de vloer en met anderen. Hoe kan je de vloer of je partner zo gebruiken dat je even gewichtloos wordt? Dat je de flow te pakken krijgt? En hoe kan je zijn tweeën als één bewegen? Juist het werken met elkaars verschillen is wat Nikki inspireert. Of het nou iemand van 80 jaar is, een mede danser, een kind of iemand met een beperking. Iedereen heeft een eigen kwaliteit en die je kunt inzetten, wat resulteert in pure en mooie bewegingfrases die communiceren.
Haar bewegingskwaliteit kan je het best omschrijven als organisch, laag/dicht bij de vloer en hedendaags. Als maker vindt ze het heerlijk om vanuit een simpel gegeven kunst te maken. Via het fysieke onderzoek, zonder lang conceptueel na te denken.
De vrijheid die ik in mijn lichaam heb en het plezier dat ik uit dansen haal, is wat ik mee wil geven. Zoveel mensen denken dat ze bepaalde dingen (fysiek) niet kunnen, terwijl ze daar wel toe in staat zijn. Het is mooi om dat vertrouwen aan mensen te kunnen geven en de kennis van danskunst te delen. Zodat mensen dans ook beter gaan snappen en het leuk vinden om met mij in het diepe te duiken en dingen uit te proberen.

Kijk ook op:
https://ikki.nl/