Marieke ter Doest

Marieke ter Doest schrijft toneelstukken, kort proza en columns, geeft schrijfworkshops en is trainer en coach. In 1999 studeerde ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten Dramaschrijven/ Literaire vorming. Ze kreeg voor haar schrijfwerk verschillende prijzen, nominaties en recensies. Naast schrijver is ze ook trainer verhaal- en presentatietechnieken (2013) en Integraal Coach (2015).
Inspiratie om te schrijven haalt Marieke uit de wereld om haar heen. Ze ziet de humor en de tragiek van het alledaagse en vergroot dit in haar teksten graag uit. Lachen om iets wat eigenlijk niet mag of huilen (al is het alleen vanbinnen) om een grappig bedoelde opmerking, daar houdt ze van. Gewone levens van gewone mensen, die nooit zo gewoon zijn als ze lijken.
Aan de basis van schrijven, coachen, trainen en lesgeven ligt haar belangstelling voor gedrag en communicatie van mensen. Haar houding ten opzichte van haar eigen leven en mensenlevens in het algemeen is onderzoekend, nieuwsgierig en open. Tenminste; dat probeert ze (en komt dan natuurlijk ook haar eigen menselijkheid tegen).