Maaike Bergstra

Maaike Bergstra schrijft toneel en is docent creatief schrijven. Haar werk werd uitgegeven door Theaterboek en gespeeld door verschillende gezelschappen. Het stuk ‘Isa’ werd gekozen door het Platform onafhankelijke Theaterauteurs als een van de tien meest opzienbarende stukken van 2007 en won de eenakterprijs Hoge Nood. In september 2015 gaat de Bellevue lunchtheaterproductie ‘Uit diep blauw’ in première.
Maaike Bergstra is hoofdredacteur van het online kunstmagazine Tijdschrijft Ei en redacteur van de literaire roadshow Schrijvers uit Oost. Zij presenteert het maandelijkse programma Linnaeus Live in de openbare bibliotheek op de Linnaeusstraat in Amsterdam, waarin schrijvers voor publiek ingaan op hun eigen werk en een boek dat belangrijk voor ze is uit de kast pakken.
In het lesgeven probeert ze schrijvers meer bewust te maken van wat ze opschrijven en hoe dat werkt, zodat ze hun woorden met een nog sterker effect kunnen kiezen. Maaike volgde de opleiding tot Docent Drama in Arnhem (ArtEZ) en de opleiding Writing for Performance in Utrecht (HKU).