Jorrit Thijn

Jorrit Thijn is creatief schrijver en speculatief ontwerper (BA Writing for Performance & MA Crossover Creativity). Hij is ook boswachter zonder bos, nou ja, ‘boswachter’ van een piepklein stukje bos van 4ha in Zuid-Frankrijk. Naast schrijven en ontwerpen, doceert Jorrit Interactive Narratives aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en doet hij bij de HKU ook onderzoek naar deze nieuwe vorm van verhalen vertellen.
Verhalen zitten volgens hem in een klein hoekje. Iedereen vertelt elkaar de hele dag verhalen. Mensen kleuren de werkelijkheid dan graag een beetje in met grote en kleine leugens. Al jong was Jorrit zo’n ‘leugenaar’, altijd de werkelijkheid iets mooier maken. Zijn fantasie was zo sterk dat hij zijn verhalen soms bijna zelf ging geloven.
Als Jorrit over zijn leeftijd liegt, behoort hij tot de Millennials. Hij voelt een grote urgentie om de verhalen van ‘zijn’ generatie te vertellen, juist nu de wereld zo dynamisch is en snel verandert. Het vertelmedium wordt dan door het verhaal ‘gekozen’; toneel, film, proza, poëzie of games, het kan allemaal.

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Interactive Narratives
Lekker kort!