Enne Koens

Schrijfster Enne Koens studeerde Acteren en Dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar afstuderen speelde ze bij verschillende theatergroepen, maar besloot al snel dat schrijven beter bij haar paste. Aanvankelijk schreef ze vooral toneelteksten voor volwassenen en kinderen. O.a. voor theatergroep Maas, de Toneelmakerij, het Gasthuis en theatergroep Artemis. In 2007 debuteerde ze bij uitgeverij Podium met Tot alles gezegd is. Daar verscheen ook Stamina, een korte verhalenbundel voor volwassenen. Beiden werden met lovende recensies ontvangen.
Toch is het waarschijnlijker dat u Enne kent van een van haar veel bekroonde kinderboeken. Vorig jaar ontving ze de Bronzen Griffel voor Vanaf hier kun je de hele wereld zien. Daarvoor schreef ze Ik ben Vincent en ik ben niet bang, waarmee ze internationaal genomineerd werd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis en de Premio Strega (Italië): “Een ontroerend verhaal over pesten en vriendschap, op lichte toon verteld.” Al haar boeken (lees ook: Vandaag komen we niet meer thuis, of het grappige en ontroerende Sammie en opa) kenmerken zich door toegankelijkheid en poëzie, een ontroering en humor.
Enne schrijft graag verhalen voor kinderen, door de ogen van kinderen, die evenzeer door volwassenen gewaardeerd worden.

Geeft dit jaar (in ieder geval) de Speciale week op Randmeer:

Ruimte

Kijk ook op:
http://www.ennekoens.nl/