Ayla Schneiders

“Het is tijd voor nieuwe toekomstverhalen die ons als samenleving helpen hopen, onze rol als machtigste dier op aarde te gebruiken voor het goede. Verhalen die realistisch èn betoverend zijn. Veilig èn onveilig. Duidelijk èn innovatief. Kortom, niet het een of het ander, maar continu in ontwikkeling. Zoals we als mensendier op ons best zijn.
Als we elkaar vertellen dat het kan, willen we het in ieder geval steeds opnieuw proberen. Laten we onszelf daarom vertellen dat het kan en hoe we dat iedereen dag proberen. Voorbij onze eigen individuele beleving, beweging of perspectief. Voorbij dat wat nu niet was, morgen mogelijk is. ”
Vanuit deze insteek helpt Ayla organisaties en gemeenschappen bij het verhaal dat zij te kiezen en realiseren hebben om bij te dragen aan onze samenleving als geheel. Ze schrijft vrij werk en in opdracht van organisaties en politieke bewegingen, als Spoken Word artiest en Strateeg voor bureau Thaesis. Ayla Schneiders werkt regelmatig als coördinator van Buitenkunst Drenthe.