INFORMATIE DRENTHE
Schrijf je in voor de (onregelmatige) nieuwsbrief met aankondigingen, nieuws, columns & meer –>
Download hier de folder 2024. Om de programmaboekjes thuisgestuurd te krijgen, stuur een mailtje naar admi@buitenkunst.nl met naam en adres. De boekjes worden begin februari verzonden. Boeken kan vanaf januari. Bellen kan natuurlijk ook: 020-6381978.
Wil je onze privacyverklaring lezen? Dat kan natuurlijk.
Buitenkunst heeft een Gedragscode Veilige werkvloer opgesteld, ten behoeve van een open en veilige omgeving voor zowel deelnemers als medewerkers.
Buitenkunst Nieuwsbrief
Dagelijks worden programma’s op het gebied van verschillende kunstvakken aangeboden: theater, dans, instrumentale muziek en zang, beeldende kunst, en schrijven. Binnen een vak soms meerdere workshops. ’s Avonds worden de workshops voor de dag erna bekend gemaakt. Elke dag zal anders zijn en ook het karakter per week verschilt, dankzij de nieuwe deelnemers en medewerkers op het terrein.
Buitenkunst betekent aan de slag gaan met de vaardigheden die je op dat moment hebt. Ideeën en onderwerpen ontstaan vaak ter plekke of zijn een afspiegeling van de praktijk van de kunstenaar. Soms wordt er samenwerking gezocht en ontstaan er cross-overs binnen de programma’s.
Intensief of juist ontspannen. Deelnemen, uitslapen of wandelen. Beeldende kunst of podiumkunst? De keuze is aan jezelf. Het kan zijn dat niet alle disciplines elke dag worden aangeboden. De workshops bestaan meestal uit twee dagdelen met een ruime middagpauze.
Sommige workshops richten zich op meer ervaren deelnemers en vragen bepaalde vaardigheden, zoals van bladmuziek kunnen lezen. Bij de presentatie van het aanbod wordt dit duidelijk aangegeven.
De samenstelling van de medewerkersteams wordt pas vlak van tevoren definitief. Uiteraard zijn alle kunstenaars, acteurs, regisseurs, schrijvers, muzikanten, choreografen en docenten professioneel en ervaren. Laat je verrassen!
Deelnemers met allerlei achtergronden komen naar Buitenkunst Drenthe. Alleen of samen, met of zonder kinderen, jong en oud, en met veel of weinig ervaring. Deze mengelmoes is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het geheel. Gedeeld is de interesse in de kunsten. Mensen zonder ervaring, kunnen bij Buitenkunst Drenthe kennismaken met de voor hen onbekende disciplines en hun vaardigheden ontwikkelen. Gevorderde deelnemers zijn ook op hun plek. Zij kunnen nieuwe inspiratie op doen, zich verder ontwikkelen en zich laten verrassen door cross-over programma’s.
Jong geleerd, is oud gedaan! Tot 16 jaar kom je samen met een volwassene (25+!). De jongeren (12 t/m 15 jaar) hebben een eigen programma met keuzemogelijkheden dat voornamelijk bestaat uit beeldende kunst en theater. Ook de kinderen (6 t/m 11 jaar) kiezen tussen theater en beeldende kunst. Regelmatig zijn er gastmedewerkers die muziek, schrijven of dans aanbieden. Voor kleuters (3 t/m 5 jaar) is er een afwisselend programma met allerlei kunstuitingen als muziek, spel, dans en schilderen, of op onderzoek uitgaan in ‘t bos.
Deze groepen hebben allemaal eigen begeleiders, een eigen plek op het terrein en zijn overdag op dezelfde tijden als de volwassenen bezig met hun programma. De medewerkers hebben uiteraard ervaring in het werken met deze leeftijdsgroepen. Voor de kleuters, kinderen en jongeren is er naast het dagprogramma een kort avondprogramma.
* Voor kinderen t/m 2 jaar is er géén programma. Je hoeft voor hen dan ook niet te betalen.
* Je kampeert zelfstandig en zorgt dus voor een eigen tent, camper of caravan.
* Er zijn op het hele terrein geen stroomvoorzieningen aanwezig. Bij de administratie is het opladen van mobiele telefoons (gratis) en het invriezen van koelelementen mogelijk (voor 1 euro).
* Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.
* Het terrein is alleen toegankelijk voor ingeschreven deelnemers. Uitnodigen van familie, vrienden en ander bezoek is dus niet mogelijk. Ook eenmalige overnachtingen van mensen die een deelnemer komen brengen of ophalen, zijn vanaf dit seizoen niet meer mogelijk.
* Op de camping s.v.p. geen hoorbaar gebruik van speakers, versterkte muziek e.d.
* Bij Buitenkunst hanteren wij tijdens de workshops en presentaties een ‘niet-filmen beleid’.
* Aan het annuleren van een week (om welke reden dan ook) zijn kosten verbonden.
CONTACT BUITENKUNST
Postadres
Buitenkunst
Postbus 1445
1000 BK Amsterdam
Bank: NL95 INGB 0001413249
admi@buitenkunst.nl
Bezoekadres
Veemarkt 184
1019 DG Amsterdam
tel: 020-6381978
Locatie Drenthe
Buitenkunst Drenthe
Ieberen 1
9442 TJ Elp
(NB: alleen in het seizoen)
Google speld (52.908475,6.680067)
bereikbaarheid
Het terrein heet Uteringskamp en ligt aan de weg van Westerbork naar Schoonloo, vlakbij Schoonloo. Vanuit Westerbork links, vanuit Schoonloo rechts van de weg. Op het terrein bordjes Buitenkunst volgen. Voor wie met openbaar vervoer komt (met de trein naar Assen, en dan de bus naar Schoonloo), organiseren wij een gratis haal- en brengdienst van en naar de dichtstbijzijnde bushalte in Schoonloo (de Rotonde).
De haal- en brengdienst is alleen beschikbaar op de aankomst- en vertrekdag. Voor de weken op zaterdag tussen 14:00 tot 18:00 uur (en op de ochtend van vertrek tussen 9.30 en 12.00 uur), en tijdens het Pinksterweekend op vrijdag tussen 13:00 en 19:00 uur (en maandagmiddag terug tussen 13.30-16.00 uur). Vanaf de bushalte Rotonde Schoonloo is het een kleine 20 minuten lopen naar het Buitenkunst-terrein.
Downloads
meer
Wat doet buitenkunst nog meer?
Naast de locatie in Drenthe, programmeren we ook workshopweken en -weekends op onze locatie in de Flevopolder: Buitenkunst Randmeer. Hier bestaat het programma uit vele speciale weken, werkplaatsen, ateliers, masterclasses, keuzeweekends en twee keuzeweken.
Wil je graag verdieping, dan is het aan te raden een week op Buitenkunst Randmeer te kiezen.
- Op Randmeer is er ook:
TheaterTalentLab (TTL); het laboratorium voor jong, ambitieus en enthousiast talent van 16 tot ca. 25 jaar. - BKbeeldLAB; een werkplaats voor jongeren van 14 t/m 21 jaar met liefde voor vormgeving en beeldende kunst.
- TTLjong: theaterweken voor jongeren van 12 t/m 15 jaar, ook toegankelijk zonder begeleiding van ouders.
veelgestelde vragen
ALGEMEEN
Voor wie is Buitenkunst Drenthe?
Voor iedereen die interesse heeft in de kunsten. In Drenthe zijn er deelnemers met allerlei achtergronden te vinden. Mensen die alleen komen of samen, met of zonder kinderen, jong en oud, met meer en minder ervaring in de kunsten.
Hoe lang duurt een week Buitenkunst?
Een week duurt van zaterdag tot zaterdag. Op zaterdag is men welkom vanaf 14.00 uur (het is niet toegestaan het terrein eerder te betreden).
Rond 19:30 zijn er introductieprogramma’s van een half uur voor de kleuters, kinderen en jongeren. Om 22.00 uur is er een introductie voor de volwassenen over de programma’s en medewerkers. De workshops zijn van zondag t/m vrijdag, elke dag twee dagdelen. Op vrijdagavond wordt de week afgesloten en op zaterdagochtend maakt een ieder zich klaar voor vertrek (vòòr 12.00 uur).
Vanaf welke leeftijd kan ik mij zelfstandig inschrijven?
Als je 16 jaar of ouder bent kun je je zelfstandig inschrijven. Tót 16 jaar kom je samen met een volwassene (25+).
Kan ik bij Buitenkunst Drenthe bezoek ontvangen van vrienden of familie?
Onze weken zijn alleen voor ingeschreven deelnemers. Bezoek van kennissen of familieleden is niet mogelijk. Ook zij die een deelnemer komen brengen of ophalen kunnen geen éénmalige overnachting meer betalen. Eerder kon dit wel, maar er werd teveel gebruik gemaakt van deze uitzondering. De weken zijn vaak volgeboekt en daarmee bezetten we de volledige capaciteit van het terrein en de faciliteiten. Ook wordt het diffuus als er soms toch mensen rondlopen die geen deelnemer zijn.
WORKSHOPS
Welke workshop zijn er precies?
Dagelijks worden er vele verschillende workshops in theater, dans, beeldende kunst, schilderen, instrumentale muziek, zang en schrijven aangeboden. Er is van tevoren niet te zeggen wat de inhoud van de workshops zal zijn. Ideeën en onderwerpen ontstaan vaak ter plekke of zijn een afspiegeling van de praktijk van de kunstenaar. Het streven is elke dag in alle disciplines een workshop aan te bieden. Het meebrengen van eigen muziekinstrumenten is altijd aan te raden.
Moet ik me vooraf inschrijven voor een van de workshops?
Nee. Je schrijft je in voor een week of weekend waarna je ter plekke kan kiezen uit de aangeboden workshops. Laat je verrassen en uitdagen!
Hoe maak ik een keuze uit de verschillende workshops?
Het aanbod aan workshops wordt iedere dag ter plekke bekendgemaakt; meestal al tijdens de mededelingen de avond van tevoren. Ook hangen de workshopomschrijvingen op zogenaamde affiches op het prikbord tegenover de administratie.
Elke ochtend vertellen de medewerkers wat ze in grote lijnen van plan zijn; welke onderwerpen aan bod komen, de manier van werken, of er toegewerkt wordt naar een voorstelling, etc. Ter plekke maak je een keuze en loop je met de desbetreffende medewerker mee naar de werkplek voor die dag. Ook de jongeren en kinderen kunnen iedere dag op een vergelijkbare manier een keuze maken.
Wat zijn de workshoptijden?
Op zondag t/m vrijdag zijn de workshoptijden overdag van ca. 10.15 tot 12.45 uur en van ca. 14.45 tot 17.00 (exacte tijden hoort u ter plekke tijdens de introductie op zaterdagavond, incidenteel wordt er voor bepaalde programma’s gewerkt op andere tijden). De programma-tijden overdag gelden voor alle leeftijdsgroepen. Kleutermedewerkers zijn tien minuten voor aanvang van de programma’s al aanwezig, zodat je je kleuter eerst kunt wegbrengen en daarna toch op tijd bij het eigen programma aanwezig kunt zijn. ’s Avonds zijn er korte avondprogramma’s voor de kleuters, kinderen en jongeren en incidenteel ook voor de volwassenen.
Wie geven de workshops?
Zangers, dirigenten, musici, schrijvers, dansers, choreografen, beeldend kunstenaars, schilders, acteurs, regisseurs, theatermakers; professionele beoefenaars van de kunst (oftewel mensen met een opleiding in de kunstensector), en docenten in alle disciplines maken onderdeel uit van de teams van Buitenkunst Drenthe. Zie hier een algemene lijst van medewerkers die voor Buitenkunst werken.
Moet je ervaring hebben om te kunnen deelnemen?
Nee, dat hoeft niet. Wanneer je interesse hebt in de kunsten is Buitenkunst Drenthe de perfecte plek om met allerlei vormen kennis te maken. Ook zonder ervaring. Soms zal er voor een workshop bepaalde kennis of ervaring gevraagd worden zoals bijvoorbeeld noten kunnen lezen of een fysiek zware dansvorm aankunnen. De medewerker zal dit dan van tevoren duidelijk toelichten. Gevorderde deelnemers zijn dus ook op hun plek, en kunnen nieuwe inspiratie op doen door eens een hele andere, onbekende discipline uit te proberen. In Drenthe zijn deelnemers met allerlei achtergronden te vinden. Deze mengelmoes is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het geheel.
Wat is de groepsgrootte in de workshops?
De groepsgrootte kan variëren van ca. 3 tot wel 30 of meer. Sommige workshops trekken meer mensen dan andere en voor het ene programma zijn veel mensen nodig terwijl een ander juist beter tot zijn recht komt in een kleinere groep. Het aantal medewerkers wordt altijd zorgvuldig afgestemd op het aantal deelnemers. Omdat iedereen ter plekke een keuze maakt uit het aanbod zal pas vlak voor aanvang duidelijk worden hoeveel mensen er aan een workshop deelnemen.
Ben ik verplicht elke dag aan het programma deel te nemen?
Voor wie wil is het mogelijk een dag niet voor het programma te kiezen en iets anders te doen. In Drenthe heb je de mogelijkheid elke ochtend opnieuw te kiezen uit een groot aanbod van programma’s. Soms worden er halve-dag programma’s aangeboden en heb je de keuze om alleen een ochtend of middag een workshop te volgen.
DEELNEMERS
Hoeveel mensen komen er naar Buitenkunst Drenthe?
Daar is geen sluitend antwoord op te geven. Het aantal deelnemers kan per week verschillen. Zo zijn er weken met 300 deelnemers, maar ook met ruim 600. Het pinksterweekend is het drukst bezocht met vaak zo rond de 1000 mensen.
Voor welke leeftijden is Buitenkunst?
Naar Buitenkunst komen deelnemers van allerlei leeftijden. Er zijn kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen. De groep jongvolwassenen (16-30 jr.) is ruim vertegenwoordigd, maar dat geldt ook voor de 30ers, 40ers en 50+ers. Van 3 tot +/- 70 dus.
Kan ik ook alleen komen?
Ja, dat kan heel goed. Naast gezinnen, stelletjes en vriendengroepen zijn er ook veel mensen die alleen komen. Doordat je in de workshops vaak samen aan het werk bent worden nieuwe contacten gemakkelijk gelegd.
KINDEREN
Kan ik mijn kinderen meenemen?
Ja. Buitenkunst is er voor iedereen vanaf 3 jaar. Kleuters (3 t/m 5), kinderen (6 t/m 11), jongeren (12 t/m 15) en volwassenen (van 16 tot 66+) hebben hun eigen programma’s met eigen medewerkers.
Voor kinderen t/m 2 jaar is er géén programma. Je hoeft voor hen dan ook niet te betalen.
Is er opvang voor kinderen jonger dan 3 jaar?
Nee, er is geen opvang voor kinderen jonger dan 3 jaar.
Welke workshops zijn er voor kleuters, kinderen en jongeren?
Voor kleuters (3 t/m 5 jaar) is er een afwisselend programma met allerlei kunstuitingen als spel, dans, muziek en schilderen en programma’s in het bos.
De kinderen (6 t/m 11 jaar) kiezen tussen theater, beeldende kunst en vaak ook dans. De kindergroep wordt vaak opgedeeld in 6-8 jarigen, en 9-11 jarigen.
Ook de jongeren (12 t/m 15 jaar) hebben een programma met keuzemogelijkheden dat voornamelijk bestaat uit beeldende kunst en theater. Regelmatig zijn er gastmedewerkers die muziek schrijven of dans aanbieden.
De precieze inhoud van de workshops is van tevoren niet bekend.
Wanneer zijn de programma’s voor de kleuters, kinderen en jongeren?
De kleuter-, kinder-, en jongerenprogramma’s zijn gelijktijdig met de workshops voor de volwassenen (10:15- 12:45 uur & 14:45 -17:00 uur). ’s Avonds is er voor hen nog een kort avondprogramma (ca. 19:30-20:00 uur). Buiten de programmatijden is er géén begeleiding aanwezig. De kindermedewerkers zijn 10 minuten voor aanvang van het programma bij hun werktent, zodat je je kind kan brengen en zelf op tijd bij je eigen programma kan zijn.
Mijn peuter is bíjna 3 jaar. Kan mijn kind echt niet met het kleuterprogramma meedoen?
Nee. Wij kunnen geen uitzonderingen maken met betrekking tot de leeftijdsgrens.
Mijn kleuter is bíjna 6 jaar. Kan mijn kind met het kinderprogramma meedoen?
Nee. Ervaring leert ons dat wanneer iemand niet bij zijn eigen leeftijdsgenoten zit dit vaak nadelig werkt zowel voor het kind zelf als voor de rest van de groep. Meestal zit er genoeg spreiding in de verschillende leeftijden zodat bijvoorbeeld een kleuter van vijf jaar genoeg vijfjarigen zal vinden om mee op te kunnen trekken.
Mocht in de praktijk blijken dat een kind het echt niet naar zijn zin heeft bij het kleuterprogramma, dan kun je de coördinator benaderen om samen naar een oplossing te zoeken.
Mijn kind is bíjna 12 jaar. Kan hij met het jongerenprogramma meedoen?
Nee. Ervaring leert ons dat wanneer iemand niet bij zijn eigen leeftijdsgenoten zit dit vaak nadelig werkt zowel voor het kind zelf als voor de rest van de groep. Meestal zit er genoeg spreiding in de verschillende leeftijden zodat bijvoorbeeld een kind van elf jaar genoeg elfjarigen zal vinden om mee op te kunnen trekken. Bovendien is de kindergroep meestal onderverdeeld in 6-8 jarigen en 9-11 jarigen.
Mijn kind heeft speciale aandacht nodig. Hoe gaat Buitenkunst hiermee om?
De medewerkers van de kleuter-, kinder- en jongerenprogramma’s hebben ervaring in het werken met deze leeftijdsgroepen. Zij hebben echter niet altijd een pedagogische achtergrond, maar wel een kunstvakopleiding. Als jouw kind specifieke aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld door een gedragsstoornis of een lichamelijke beperking, dan vragen wij je van tevoren contact op te nemen met het kantoor in Amsterdam om te overleggen wat de mogelijkheden zijn: admi@buitenkunst.nl of 020-6381978.
INSCHRIJVEN EN BETALEN
Waar kan ik me inschrijven?
Op deze website, bij online Boeken.
Mailen kan ook naar admi@buitenkunst.nl (graag alle volledige namen en leeftijden vermelden). Zorg dan wel dat je de annuleringsvoorwaarden hebt gelezen.
Kan het volgeboekt raken?
Ja, afhankelijk van het aantal deelnemers per leeftijdsgroep kan het zijn dat een week of het pinksterweekend voor één of meerdere leeftijdsgroepen volgeboekt raakt. Wij raden aan tijdig te reserveren.
Als een week vol is, kan ik dan op de wachtlijst?
Nee. We werken niet meer met wachtlijsten voor Drenthe (alleen voor speciale weken in Randmeer). De wachtlijsten voor Drenthe werden namelijk zo lang dat we er in verdronken. We houden rekening met een percentage annuleringen. Mochten er toch meer annuleringen binnenkomen en er plek in een (of meer) van de weken vrijkomen, dan sturen we daar een aparte mail over aan iedereen die zich op deze aparte mailingslijst inschrijft..
Kan ik mijn ‘kaartje’ doorverkopen of ruilen met een andere ingeschreven deelnemer?
Ten eerste: wij verkopen geen ‘kaartjes’ of ’tickets’, maar je boekt een workshopweek op naam. Kun je je plek in de workshopweken doorverkopen of ruilen? Nee. De boeking is op naam en het is qua administratie, betaling en registratie niet houdbaar als dit doorgegeven wordt aan anderen. Bovendien willen wij voorkomen dat er een externe handel ontstaat. Wij hebben een coulante annuleringsregeling. Als het je overkomt dat je toch binnen een week voor aanvang moet annuleren, dan krijg je nog steeds 50% van het totaalbedrag terug. Wil je dit risico niet lopen, dan kun je zelf een annuleringsverzekering afsluiten.
Moet ik vooruit betalen?
Ja, voor de weken wel. Wanneer wij de boeking verwerkt hebben, ontvang je van ons een bevestiging (‘Bewijs van inschrijving’) met het inschrijfnummer. Na ontvangst van deze bevestiging maak je zo snel mogelijk 20% van het deelnemersgeld over. Of je maakt na ontvangst van de bevestiging in één keer het hele bedrag over. De volledige betaling dient in ieder geval vier weken voor aanvang op onze rekening zijn bijgeschreven. Je krijgt geen bevestiging van de betaling, en ook geen automatische herinnering aan het tweede deel van de betaling. Zie Online Boeken – Voorwaarden weken. Dit geldt alleen voor de zomerweken. Het Pinksterweekend wordt ter plekke betaald bij aankomst (met PIN). Zie boekingsvoorwaarden weekends.
Kan ik korting krijgen op een week of weekend?
Nee, bij je kunt geen korting krijgen op de week- of weekendprijs.
Kan ik, of iemand die met mij mee komt, ook alleen kamperen zonder deel te nemen aan de programma’s en wat is hiervoor de prijs?
Nee. Buitenkunst is een stichting die zich ten doel stelt projecten op het gebied van de kunsten te realiseren voor een breed publiek. Onze projecten en bijbehorende camping zijn er daarom alleen voor ingeschreven deelnemers. Ter plekke is iedereen vrij te kiezen om aan alle programma’s deel te nemen, slechts gedeeltelijk of niet. Men kan eventueel later te komen of eerder weg te gaan. Er zijn hiervoor alleen geen aangepaste prijzen.
Kan ik mij voor de zomerweken ook inschrijven voor een deel van de week?
Nee, een inschrijving voor een zomerweek geldt altijd van zaterdag t/m zaterdag. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om slechts een gedeelte van een week te komen, maar je betaalt dan wel voor een hele week. Ter plekke is iedereen vrij te kiezen om aan alle programma’s deel te nemen, slechts gedeeltelijk of niet.
Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?
Het deelnemersgeld voor een zomerweek is inclusief alle programmakosten. Dat betekent dat je zes hele dagen workshops (incl. benodigde materialen) kunt volgen en de vele presentaties, voorstellingen en exposities die er te zien zijn kunt bezoeken. Verder heb je betaald voor een week (zeven overnachtingen) kampeer- en staangeld. De gemeentelijke toeristenbelasting wordt apart berekend.
Voor het pinksterweekend geldt uiteraard hetzelfde alleen dan voor drie overnachtingen en twee en een halve dag workshops. Bij overige kosten die je wellicht nog zult maken moet je denken aan de heen- en terugreis, boodschappen doen, uit eten gaan e.d.
Kan ik op locatie met een pinpas betalen?
Ja zeker, voor het pinksterweekend kun je met een pinpas betalen, graag zelfs. in de zomerweken is er geen pin mogelijkheid, er valt ook weinig af te rekenen in een zomerweek. Het deelnemersgeld voor de zomerweken dient vier weken van tevoren betaald te zijn. Voor wie ter plekke nog moet betalen voor een bijboeking, kan dit – zo mogelijk – direct overmaken.
Hoe werkt het als ik een boeking wil annuleren?
Let op. De annuleringsregeling is in 2025 aangepast. Annulering van een geboekte zomerweek kan uitsluitend schriftelijk (per mail of post) worden doorgegeven.
- Bij annulering, om welke reden dan ook, wordt € 25,- administratiekosten in rekening gebracht.
- Bij annulering binnen vier weken vóór de besproken periode vervalt 20% van het deelnemersgeld (tot een max. van € 150,-) aan de stichting Buitenkunst wegens gemaakte kosten.
- Bij annulering binnen één week voor aanvang van de besproken periode brengen wij 50% van het deelnemersgeld in rekening. (Zie boekingsvoorwaarden weken.)
Annulering van het pinksterweekend is kosteloos, maar dient wel zo snel mogelijk doorgegeven te worden. Zie Online Boeken – Voorwaarden weekends.
Kan ik mij bij Buitenkunst verzekeren tegen eventuele annuleringskosten?
Nee, Buitenkunst biedt geen annuleringsverzekeringen aan. Daarover kun je het beste bij de eigen verzekering informatie inwinnen.
Als ik ter plekke niet mee doe aan de workshops krijg ik dan korting of geld terug?
Nee, wij hanteren geen aangepaste prijzen. Je hebt de vrijheid te kiezen tussen alle workshops die per dag worden aangeboden of om een dagje iets anders te gaan doen.
PRAKTISCH
Mag ik mijn hond meenemen?
Nee, het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.
Kan ik daar pinnen?
Ja, tijdens het Pinksterweekend kun je per PIN afrekenen (graag zelfs, we hebben het liefst zo min mogelijk contant). Tijdens de zomerweken is het niet mogelijk om met pin te betalen, maar er valt dan ook niet veel af te rekenen. Bijgeboekte weken kun je ter plekke overmaken.
Wat is er te doen met slecht weer?
Hetzelfde als met goed weer, misschien in een tent i.p.v. buiten. Laarzen mee is altijd goed.
Is er zwemwater in de buurt?
Ja, er is een prachtige ven met strandje op loopafstand van ons terrein: de Ieberenplas.
Is er een aansluiting voor elektriciteit?
Nee, er is geen publieke elektriciteit aanwezig, alléén voor het opladen van mobiele telefoons is er een stekkerblok bij de administratie.
Is er een aansluiting voor elektriciteit voor mijn apneu-apparaat of andere medische apparaten?
Nee, er is echt geen elektriciteit aanwezig, dus wij kunnen ook geen stroomvoorziening naar de tenten brengen. Als je een oplaadbare accu hebt voor het apneu-apparaat, dan kun je deze accu wel overdag op een veilige plek opladen. Neem dan even contact op met de administratie.
Is er toiletpapier aanwezig?
Nee, dus breng je eigen toiletpapier mee.
Kan ik met een caravan komen?
Jazeker, je kan met een caravan, tent of camper komen kamperen.
Kan ik een huurtent huren?
Nee, er staan geen huurtenten in Buitenkunst Drenthe.
Kan ik ook elders overnachten?
Het staat je vrij om een B&B in de buurt te zoeken. Wij raden het alleen niet aan om aan Buitenkunst deel te nemen en elders te verblijven. Er gebeurt veel in de avonduren (voorstellingen, presentaties, bekendmaking van het keuzeprogramma van de volgende dag etc.). Ook is het ter plekke zo dat je in de middagpauze geen onderdak hebt of een plek hebt om te eten en even te ontspannen.
Als ik elders overnacht krijg ik dan reductie?
Wat de prijs betreft, deze blijft hetzelfde of je op Buitenkunst overnacht of elders. Het kamperen krijgt men er als het ware gratis bij. Alleen de toeristenbelasting hoef je dan niet aan ons te betalen.
Kan ik ergens fietsen huren?
Voor het huren van een fiets kun je terecht in Westerbork (8 km) en Borger (8 km).
Is er een café/restaurant op het terrein?
Buitenkunst Drenthe is wat voorzieningen betreft een sober project. Er is geen elektriciteit, winkel of restaurant. De natuur en de workshops krijgen alle ruimte.
Waar kan ik mijn boodschappen halen?
In o.a. Westerbork (8 km), Borger en Rolde zijn supermarkten en andere winkels. In de zomermaanden is er in Borger een supermarkt ook op zondag geopend. Voor meer informatie en openingstijden kun je langsgaan bij de administratie op het terrein.
Hoe kan ik boodschappen doen zonder auto?
Deelnemers zonder auto blijken in de praktijk gemakkelijk een lift te krijgen van iemand met auto. Ook per fiets zijn de omliggende dorpen (±8 km) goed te bereiken. Om met het openbaar vervoer naar een van de omliggende dorpen te gaan kun je een bus nemen vanuit Schoonloo (±15 min. lopen). Houd er rekening mee dat de bussen vaak maar één keer per uur rijden.
Wat voor sanitaire voorzieningen zijn er?
Verspreid over het terrein bevinden zich drie eenvoudige maar goed onderhouden gebouwen met toiletten (geen toiletpapier aanwezig), douches, wastafels en afwasmogelijkheden. In sommige douches is een stopcontact aanwezig. Je hoeft niet apart te betalen voor warm water.
Is er een invalide-toilet aanwezig?
Ja, op het terrein is een invalide-toilet aanwezig en ook een invalide-douche. Het opladen van accu’s voor medische hulpmiddelen is mogelijk. Maar alles is op maat. Dus neem vooral even contact op met kantoor (020-6381978).
Hoe ziet de aankomst-dag eruit?
Zomerweken: je bent vanaf 14:00 uur welkom op ons terrein (niet eerder!). Bij aankomst graag melden (met inschrijfnummer) bij de receptie.
’s Avonds zijn er introducties. Voor de kinderen en jongeren meestal om 19:30 uur. Voor de volwassenen om 22:00 uur. De workshops beginnen op zondag.
Pinksterweekend: aankomst op vrijdag na 12:00 uur. Op vrijdagavond (laat) is er een introductieprogramma voor volwassenen. De workshops zijn op zaterdag, zondag en maandagochtend.
Hoe ziet de vertrek-dag eruit?
Zomerweken: op zaterdag zijn er geen presentaties of workshops meer. Voor iedereen geldt: afbreken en vertrekken vòòr 12.00 uur.
Pinksterweekend: vertrek is maandagmiddag na de ochtendworkshop (en voor zonsondergang).
Mag ik zelf een kampeerplek uitzoeken?
Ja, bij aankomst op het terrein meld je je eerst bij de administratie om je aan te melden, daar krijg je informatie, een plattegrond en worden eventuele vragen beantwoord. Het terrein is groot en divers en je mag zelf een plek uitzoeken. Een aantal plekken worden vrijgehouden voor de workshops, dit staat aangegeven op de plattegrond en op het terrein zelf.
Kan ik mijn koelelementen ergens koelen?
Ja, bij de receptie op het terrein staat een vriezer waar je tegen een kleine vergoeding je eigen koelelementen kunt laten koelen. Er zijn geen koelelementen te koop dus die moet je zelf meebrengen. Het is niet mogelijk om er etenswaren in te vriezen.
Kan ik mijn mobiele telefoon opladen?
Ja, bij de administratie is er een mogelijkheid om telefoons en andere kleine apparatuur op te laden. Het opladen is op eigen risico.
Is er internet op het terrein?
Nee, er zijn geen computers en er is ook geen WiFi beschikbaar. De signaalsterktes van netwerken voor mobiel internet verschillen per provider en van plek tot plek. In de bibliotheek van o.a. Westerbork (beperkte openingstijden) is een mogelijkheid om gebruik te maken van een pc met internet.
Kan ik post versturen en ontvangen?
Ja, dat kan. Alleen tijdens de zomerweken, niet tijdens het pinksterweekend.
Omdat de inkomende post via Staatsbosbeheer gaat, kan het soms een dag langer duren voor de post te vinden is bij de receptie op het terrein. Het postadres is:
Buitenkunst Drenthe
t.a.v. Naam ontvanger
Ieberen 1
9442 TJ Elp
Is het mogelijk om met het openbaar vervoer op het terrein te komen?
Wie met openbaar vervoer komt, neemt de trein naar Assen. Daar de bus nemen naar Schoonloo, halte: rotonde (NB: niet Rotonde in Grollo). Van en naar de bushalte de rotonde in Schoonloo organiseert Buitenkunst vervoer voor deelnemers en hun bagage. Voor de weken op zaterdag van 14:00 tot 19:00 uur (op de vertrek-dag voor 12:00 uur weer terug), en tijdens het Pinksterweekend op vrijdag tussen 13:00 en 19:00 uur (en maandagmiddag weer terug).
Kom je op een later tijdstip of andere dag aan, dan kun je zelf een taxi nemen vanaf station Assen of Beilen. Er is geen taxibedrijf in de buurt van Schoonloo gevestigd. Houdt daarom rekening met de hoge kosten. Of je kunt vanaf de bushalte Rotonde in Schoonloo in 15/20 min. lopen vanaf de bushalte in Schoonloo. Zie hier de looproute.
Hoe zit het met de aansprakelijkheid?
De stichting Buitenkunst kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, schade, kwetsing door ongeval, veroorzaakt aan goederen of personen, door welke oorzaak dan ook.
Kan ik het terrein al voor het zomerseizoen bekijken?
Buitenkunst huurt in de zomermaanden het terrein van Staatsbosbeheer. Dat betekent dat wij alles opbouwen vlak voor de start van de weken, en afbreken als de laatste week is geweest. Buiten de Buitenkunstperiode valt er in het bos dus niks te bezoeken, behalve het bos zelf. (Of het terrein wordt verhuurd aan andere organisaties.)
OVERIGE VRAGEN
Is er ook een Buitenkunst aan het Randmeer?
Jazeker, bezoek voor meer informatie de web-pagina’s van Buitenkunst Randmeer.
Op Buitenkunst Randmeer organiseren we werkplaatsen en speciale weken op het gebied van dans, theater, muziek, beeldende kunst, fotografie, video en schrijven, waarin één discipline centraal staat.
Hoe lang bestaat Buitenkunst al?
Buitenkunst is actief vanaf 1971 met Drenthe als eerste project.
Doen jullie dit vrijwillig?
Nee. Alle medewerkers van Buitenkunst zijn professioneel en worden uiteraard, net als elk ander beroep, voor hun diensten betaald. Zowel de workshopmedewerkers, als de toiletschoonmakers, als alle organisatiemedewerkers.
Wat doet Buitenkunst nog meer?
Naast de twee terreinen waar workshops worden georganiseerd (Buitenkunst Randmeer en Buitenkunst Drenthe), organiseert Buitenkunst theaterproducties met Jong Talent, theaterweken voor jongeren (TTLjong), het BKbeeldLAB, TheaterTalentLab, het projectorkest XLJAZZ en hebben we ook een uitgeverij van Theaterteksten: Theaterboek.
Waar is het hoofdkantoor?
Het hoofdkantoor van Buitenkunst is gevestigd in Amsterdam.
Hoe kan ik bij Buitenkunst komen werken?
We staan altijd open voor nieuwe medewerkers. Heb je een afgeronde kunstvakopleiding? Stuur je motivatie en CV op naar admi@buitenkunst.nl.