het terrein

terrein DRENTHE

Welkom in ons bos. Buitenkunst Drenthe is wat voorzieningen betreft heel eenvoudig. In overleg met Staatsbosbeheer zorgen wij in de zomer voor het prachtige terrein Uteringskamp, waar sanitair met warme douches aangebracht is. Er is geen elektriciteit, winkel, of restaurant. Maar voor de programma’s zijn álle benodigde materialen aanwezig. Werktenten, ateliers, schildermaterialen, muziekinstrumenten, dansvloeren, tribunes, en een openluchttheater.

In o.a. Westerbork (8 km) zijn supermarkten en andere winkels. Deelnemers zonder auto blijken in de praktijk gemakkelijk een lift te krijgen van iemand mét. Ook met de fiets is Westerbork goed bereikbaar. In de middagpauze en na de programma’s is er tijd om boodschappen te doen. Bij de administratie kan je altijd terecht voor allerlei zaken. Ook wordt hier de post bezorgd en kan je er je mobiele telefoon opladen. En er is een vriezer voor je koelelementen.

omgeving

Het terrein Uteringskamp in de boswachterij Grolloo ligt tussen Elp en Schoonloo (20 km ten zuiden van Assen), en is omgeven door een groot aantal vennen, heidevelden en uitgestrekte bossen. Een afwisselend gebied waar het mooi wandelen en fietsen is. Langs het stroomgebied van de Drentsche Aa of door het Drents-Friese Wold kan je Drentse heideschapen, Schoonebeker schapen, Limousinkoeien en Schotse hooglanders tegenkomen.

Op loopafstand ligt de Ieberenplas met een strandje waar je kunt zwemmen. De dorpen Westerbork en Borger bevinden zich op 8 km van het terrein. In de omgeving vind je o.a. het monumentendorp Orvelte, de hunebedden rond Assen, Borger en Emmen, het herinneringscentrum kamp Westerbork, musea in Assen en het Dierenpark Emmen.

BEREIKBAARHEID

Wanneer je je hebt ingeschreven, ontvang je van ons een bevestiging met verdere informatie. Als je met openbaar vervoer komt, neem je de trein naar Assen. Daar neem je de bus naar Schoonloo, halte: Rotonde. Vanaf hier organiseren wij op de aankomst- en vertrekdag, een gratis haal- en brengdienst. Je kunt ook lopen vanaf deze bushalte naar Uteringskamp, dat is minder dan twintig minuten. Zie hier de looproute.

Adres

Postadres tijdens het zomerseizoen:

Buitenkunst Drenthe 

Ieberen 1 

9442 TJ Elp