Pinkster
weekend drenthe

Programma Pinksterweekend Drenthe

De opzet

Het pinksterweekend is altijd druk bezocht. Met meer deelnemers dan tijdens de zomerweken, is het mogelijk om een nog grotere keuze aan workshopprogramma’s aan te bieden. Je bent welkom op vrijdag na 13:00 uur. Op vrijdagavond is er een introductieprogramma, en de workshops zijn op zaterdag, zondag en maandagochtend.
De workshops duren meestal één dag (soms een dagdeel of het hele weekend). Zo kun je in drie dagen verschillende disciplines verkennen, of juist  gericht voor één kunstvak kiezen. Over de precieze inhoud van de workshops kunnen we van tevoren niks zeggen. Ter plekke maak je elke ochtend je keuze. Je meldt je dus aan voor deelname aan het keuzeprogramma, en laat je vervolgens het hele weekend verrassen. Buiten de workshops zijn er ook veel presentaties te zien en te horen.
Voor jongeren (12-15), kinderen (6-11) en kleuters (3-5) zijn er tijdens het pinksterweekend eigen programma’s met veel variatie en keuzemogelijkheden, die worden verzorgd door professionele medewerkers met een kunstvakachtergrond en ervaring in het werken met kinderen. Welke medewerkers er tijdens het pinksterweekend de workshops geven is pas vlak voor aanvang bekend.

VOLGEBOEKT (er is geen wachtlijst voor het pinksterweekend)

In het kort

  • Van vrijdagmiddag t/m maandagmiddag.
  • Veel keuze uit workshops theater, dans, muziek, zang, beeldende kunst en schrijven.
  • Ook programma’s voor kinderen (vanaf 3 jaar)
  • Vele workshop-presentaties op locatie.
  • Geen elektriciteit voor de programma’s & bij de kampeerplekken.
  • Kamperen (in eigen tent, camper, etc.) in het bos op het terrein Uteringskamp.
  • Eenvoudige werktenten met beeldend materiaal, akoestische muziekinstrumenten etc.
  • Géén restaurant of winkel. (Winkels met de auto/fiets bereikbaar op 6 km.)
  • Dichtbij zwemwater met strandje.

THEATER:

Wat kan je verwachten? Van teksttheater, bewegingstheater, kleinkunst, tot mime, met nadruk op improvisatie, stemgebruik, tekstbehandeling, scènestudie of dramaturgie. En mogelijk een presentatie of voorstelling, of een cross-over met een andere discipline.

BEELDENDE KUNST:

Van tekenen en schilderen via decorbouw en ontwerpen tot programma’s waarin monumentale kunstwerken gemaakt worden. Of bijvoorbeeld kunstbeschouwing, conceptuele kunst en performance-art.

MUZIEK:

Er zijn altijd zangworkshops en akoestische muziekworkshops. Daarbinnen zijn weer meerdere programma’s waar je uit kan kiezen. Bijvoorbeeld koorzang, compositie, ensemblespel, percussie, improvisatie en het muzikaal experiment. Soms is ervaring nodig (bijv. noten lezen).

DANS:

Dans is een kleinere discipline bij Buitenkunst dan theater, beeldend en muziek, maar ook hier zijn er vele mogelijkheden. Bijvoorbeeld moderne dans of een locatie-project. Thema’s als partnerwerk, ritme, choreografie, theatraliteit, of improvisatie. Niet alles zal aan bod komen, maar divers zal het zijn. 

SCHRIJVEN:

Aan de rand van het grote veld staat een schrijftent met workshops variërend tussen proza, poëzie, toneelteksten, liedteksten, columns, e.d. 

Schrijven, lezen, samenwerken of individueel. Toegankelijk voor iedereen die schrijver is of het wel eens voor een dagje wilt zijn.

ONDER 16 JAAR:

Er is een groot aanbod voor kleuters, kinderen en jongeren. Met keuze uit theater, dans, beeldende kunst en muziek. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er aparte keuzemogelijkheden. En elke leeftijdsgroep heeft een eigen plek op het terrein, met werktenten en materialen.