Zomer-
weken
Drenthe

Programma tijdens zomerweken drenthe

Een week van zaterdagmiddag (aankomst) tot zaterdagochtend (vertrek), met een keuzemenu uit theater-, dans-, muziek-, beeldende kunst- en schrijfworkshops. Binnen elke discipline vaak meerdere mogelijkheden. Voor beginners en gevorderden. Voor volwassenen, jongeren, kinderen en kleuters (vanaf 3 jr.). 

De opzet

Er zijn zeven zomerweken met elke week een variërend team van medewerkers. Elke dag kies je opnieuw uit vaak meer dan tien op dat moment gepresenteerde programma’s. Ook zijn er presentaties, uitvoeringen of exposities waarvan de voorbereiding meerdere dagen in beslag kan nemen. De workshops worden aangeboden van zondag t/m vrijdag.

De medewerkers van Buitenkunst Drenthe komen uit binnen- en buitenland en vertegenwoordigen een groot deel van het hedendaags kunstleven: Acteurs, beeldend kunstenaars, choreografen, dansdocenten, schrijvers, regisseurs, muzikanten, componisten enz. Samen bereiden zij elke dag weer een nieuw, interessant en uitdagend programma voor. Mensen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend, maar ook jonge, net afgestudeerden aan de kunstvakopleidingen.

Welke medewerkers er in welke week de workshops geven is pas bekend aan het begin van het seizoen. Wel kun je op onze website zien welke vakmensen regelmatig bij ons workshops geven. 

SEIZOEN 2024 
week 1: 6-13 juli 2024 (weeknr. 110)
week 2: 13-20 juli 2024 (weeknr. 120)
week 3: 20-27 juli 2024 (weeknr. 130)
week 4: 27 juli – 3 augustus 2024 (weeknr. 140)
week 5: 3-10 augustus 2024 (weeknr. 150)
week 6: 10-17 augustus 2024 (weeknr. 160)
week 7: 17-24 augustus 2024  (weeknr. 170)

In het kort

  • Van zaterdagmiddag tot zaterdagochtend
  • Veel keuze uit workshops theater, dans, muziek, zang, beeldende kunst en schrijven.
  • Ook programma’s voor kinderen (vanaf 3 jaar).
  • Vele workshop-presentaties op locatie.
  • Geen elektriciteit voor de programma’s & bij de kampeerplekken.
  • Kamperen (in eigen tent, camper, etc.) in het bos op het terrein Uteringskamp.
  • Eenvoudige werktenten met beeldend materiaal, akoestische muziekinstrumenten etc.
  • Géén restaurant of winkel. (Winkels met de auto/fiets bereikbaar op 6 km.)
  • Dichtbij zwemwater met strandje.
  • Meerdere weken boeken is mogelijk.

THEATER:

Wat kan je verwachten?
Van teksttheater, bewegingstheater, kleinkunst, tot mime, met nadruk op improvisatie, stemgebruik, tekstbehandeling, scènestudie of dramaturgie. En mogelijk een presentatie of voorstelling, of een cross-over met een andere discipline.

BEELDENDE KUNST:

Van tekenen en schilderen via decorbouw en ontwerpen tot programma’s waarin monumentale kunstwerken gemaakt worden. Of bijvoorbeeld kunstbeschouwing, conceptuele kunst en performance-art.

MUZIEK:

Er zijn altijd zangworkshops en akoestische muziekworkshops. Daarbinnen zijn weer meerdere programmas waar je uit kan kiezen. Bijvoorbeeld koorzang, compositie, ensemblespel, percussie, improvisatie en het muzikaal experiment. Soms is ervaring nodig (bijv. noten lezen).

DANS:

Dans is een kleinere discipline bij Buitenkunst dan theater, beeldend en muziek, maar ook hier zijn er vele mogelijkheden. Bijvoorbeeld moderne dans of een locatie-project. Thema’s als partnerwerk, ritme, choreografie, theatraliteit, of improvisatie. Niet alles zal aan bod komen, maar divers zal het zijn. 

SCHRIJVEN:

Aan de rand van het grote veld staat een schrijftent met workshops variërend tussen proza, poëzie, toneelteksten, liedteksten, columns, e.d. 

Schrijven, lezen, samenwerken of individueel. Toegankelijk voor iedereen die schrijver is of het wel eens voor een dagje wilt zijn.

ONDER 16 JAAR:

Kleuters, kinderen en jongeren hebben een eigen programma met keuzemogelijkheden dat voornamelijk bestaat uit theater en beeldende kunst. Regelmatig zijn er gastmedewerkers die muziek schrijven of dans aanbieden. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen plek op het terrein, met werktenten en materialen.