INFORMATIE RANDMEER
Schrijf je in voor de (onregelmatige) nieuwsbrief met aankondigingen & nieuws. We sturen weinig nieuwsbrieven. Boeken voor Buitenkunstweekends kan vanaf 22 januari, en weken vanaf 5 februari (9.00 uur). Wil je zeker weten dat je er op tijd bij bent, schrijf je dan in zodat je een aankondiging ontvangt met de precieze data waarop het programma online gaan en je kunt boeken.
Om de programmaboekjes thuisgestuurd te krijgen, stuur een mailtje naar admi@buitenkunst.nl met naam en adres. Bellen kan natuurlijk ook: 020-6381978. (Programmaboekje 2024 komt eind januari uit.)
Wil je onze privacyverklaring lezen? Dat kan natuurlijk.
Buitenkunst heeft een Gedragscode Veilige werkvloer opgesteld, voor een open en veilige omgeving voor zowel deelnemers als medewerkers. Lees deze Gedragscode voor meer informatie over onze uitgangspunten en het benaderen van de vertrouwenspersoon.
Buitenkunst Nieuwsbrief
CONTACT BUITENKUNST
Postadres
Buitenkunst
Postbus 1445
1000 BK Amsterdam
Bank: NL95 INGB 0001413249
admi@buitenkunst.nl
Bezoekadres
Veemarkt 184
1019 DG Amsterdam
tel: 020-6381978
Locatie Randmeer
Terrein De Wilgen
Abbertweg 8
8251 RG DRONTEN
(NB: alleen in het seizoen)
bereikbaarheid
Buitenkunst Terrein De Wilgen
Abbertweg 8
8251 RG DRONTEN
Als je met het openbaar vervoer komt, is het Veluwse plaatsje ’t Harde het dichtstbijzijnde station. Wij rijden op de aankomst- en vertrekdag op gezette tijden gratis heen en weer tussen dit station en ons terrein. Informatie hierover krijg je met je Bewijs van inschrijving opgestuurd.
Downloads
Download hier het Buitenkunst Randmeer programmaboekje 2024.
Wil je het programma per post ontvangen? Stuur dan een mailtje naar admi@buitenkunst.nl met naam en adres.
Informatie & mededelingen voor:
veelgestelde vragen
ALGEMEEN
Voor wie is Buitenkunst Randmeer?
Voor iedereen die interesse heeft in de kunsten. Op Buitenkunst Randmeer zijn er deelnemers met allerlei achtergronden te vinden. Mensen die alleen komen of samen, met of zonder kinderen, jong en oud, met meer en minder ervaring in de kunsten.
Hoe lang duurt een week Buitenkunst Randmeer?
Een week duurt van zaterdag tot zaterdag. Op zaterdag is men welkom vanaf 14.00 uur (het is niet toegestaan het terrein eerder te betreden). Rond 19:30 zijn er introductieprogramma’s van een half uur voor de kleuters, kinderen en jongeren. Om 22.00 uur is er een introductie voor de volwassenen over de programma’s en medewerkers. De workshops zijn van zondag t/m vrijdag. Op vrijdagavond wordt de week afgesloten en op zaterdagochtend maakt iedereen zich klaar voor vertrek (vòòr 12.00 uur).
Hoe lang duurt een weekend Buitenkunst Randmeer?
De weekenden duren van vrijdagmiddag (aankomst vanaf 15:00 uur, zaterdag en zondag workshops) tot zondagavond.
Het hemelvaartweekend duurt van donderdag (aankomst vanaf 14:00 uur, vrijdag en zaterdag workshops) tot en met zondag (vertrekdag, geen workshops).
Het pinksterweekend duurt van vrijdag (aankomst vanaf 14:00 uur, zaterdag, zondag en maandagochtend workshops) tot en met maandag (vanaf 13:00 uur vertrek).
Vanaf welke leeftijd kan ik mij zelfstandig inschrijven?
Als je 16 jaar of ouder bent kun je je zelfstandig inschrijven. Tót 16 jaar kom je samen met een volwassene (25+).
Kan ik bij Buitenkunst Randmeer bezoek ontvangen van vrienden of familie?
Onze weken (en workshops!) zijn alleen voor ingeschreven deelnemers. Bezoek van kennissen of familieleden is niet wenselijk. Als je toch bezoek zou willen ontvangen (bijv. vanwege halen/brengen, of het bijwonen van een voorstelling), dan kan dat alleen na overleg met- en toestemming van ons. Dan kun je € 11,- voor een eenmalige overnachting afrekenen via QR code bij de administratie.
Uiteraard mag deze gast niet deelnemen aan de workshops.
NB: Tijdens de weekends is dit sowieso niet mogelijk.
WORKSHOPS
Welke workshop zijn er precies?
Op Buitenkunst Randmeer is er in de weekends en in de eerste en laatste week een keuzeprogramma te volgen met diverse workshops in de verschillende kunsten; zang, schrijven, schilderen, theater, muziek, dans, fotografie, beeldende kunst. In de manier van werken wordt gestreefd naar een breed aanbod; een onderzoek aangaan, technieken verkennen, kunstbeschouwing, een voorstelling maken, individueel- en groepswerk, etc. Er is van tevoren niet te zeggen wat de inhoud van de workshops zal zijn. Ideeën en onderwerpen ontstaan vaak ter plekke of zijn een afspiegeling van de praktijk van de kunstenaar. Zo worden de kunstenaars en deelnemers uitgedaagd om elkaar te inspireren.
In de overige weken zijn er speciale weken en werkplaatsen. In een werkplaats kun je elke dag kiezen uit verschillende workshops binnen één discipline. In een speciale week volg je zes dagen één programma met dezelfde groep mensen o.l.v. dezelfde medewerker rondom een specifiek thema/onderwerp/uitgangspunt.
Is ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan de speciale weken?
Ja. De speciale weken op Randmeer zijn bedoeld als verdieping voor de deelnemer met enige ervaring. Per workshopweek kan dit verschillen. Zie daarvoor de omschrijving bij de betreffende workshop.
Is ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan de werkplaatsen?
De werkplaatsen zijn bedoeld voor zowel gevorderden als beginners.
Hoe weet ik of ik voldoende ervaring heb?
Voor dans en muziek is het beter in te schatten dan bijvoorbeeld bij theater en schrijven. In de omschrijving van de workshopweek staat soms welke vaardigheden nodig zijn (bijv. bij muziek van blad kunnen lezen). Als je vaker workshops in de betreffende discipline hebt gevolgd en je kunt je voorstellen dat je ‘getraind’ genoeg bent om zes volle dagen binnen deze discipline aan de slag te gaan, heb je waarschijnlijk voldoende ervaring.
Als je twijfelt, kun je het beste even bellen met ons kantoor: 020-6381978.
Ik heb nog vragen over een workshop. Kan ik de docent benaderen?
Als je een vraag hebt voor de docent over de workshop, kun je die stellen aan ons kantoor (admi@buitenkunst.nl 020-6381978).
Wij zullen deze vraag beantwoorden en eventueel zelf doorgeven aan de medewerker. Wij geven nooit de gegevens van medewerkers en/of deelnemers uit ons adressenbestand aan derden.
Moet ik me vooraf inschrijven voor een van de workshops?
Ja, voor de speciale weken en werkplaatsen moet je je van te voren inschrijven. Deze programma’s kunnen volgeboekt raken. Voor het keuzeprogramma in de weekends schrijf je je in voor het weekend, maar nog niet voor de specifieke workshops. Op locatie maak je op dezelfde ochtend een keuze uit het aangeboden programma.
Wat zijn de workshoptijden?
De workshoptijden zijn overdag van ca. 10.15 tot 12.30 uur en van ca. 14.30 tot 17.00 uur. Exacte tijden hoor je ter plekke.
Incidenteel wordt er voor bepaalde programma’s gewerkt op andere tijden. De programmatijden overdag gelden voor alle leeftijdsgroepen. Kleutermedewerkers zijn tien minuten voor aanvang van de programma’s al aanwezig, zodat je je kleuter eerst kunt wegbrengen en daarna toch op tijd bij je eigen programma aanwezig kan zijn. ’s Avonds zijn er soms korte avondprogramma’s voor de kleuters, kinderen en jongeren. Voor de volwassenen zijn er soms nog repetities en vaak presentaties.
Wie geven de workshops?
Zangers, dirigenten, musici, schrijvers, dansers, choreografen, beeldend kunstenaars, schilders, fotografen, acteurs, regisseurs, theatermakers; professionele beoefenaars van de kunst (oftewel mensen met een opleiding in de kunstensector), en docenten in alle disciplines maken onderdeel uit van de teams van Buitenkunst. De docenten van de werkplaatsen, keuzeweekends, jongeren, kinderen, kleuters worden vlak van tevoren via de website bekend gemaakt.
Is het nodig dat ik iets voorbereid of instudeer voor aanvang?
Nee, over het algemeen niet. Heel soms is het gewenst om iets kleins voor te bereiden bijvoorbeeld door materiaal mee te nemen. Als dit het geval is, staat dat expliciet in de omschrijving van de speciale week vermeld. Voor de speciale muziekweekends wordt wel voorbereiding gevraagd.
Wat is de groepsgrootte in de workshops?
Sommige workshops trekken meer mensen dan andere en voor het ene programma zijn veel mensen nodig terwijl een ander juist beter tot zijn recht komt in een kleinere groep. In het keuzeprogramma zijn het aantal medewerkers altijd zorgvuldig afgestemd op het aantal deelnemers in de verschillende leeftijdsgroepen. De speciale weken hebben gemiddeld maximaal 16 deelnemers.
Ben ik verplicht elke dag aan het programma deel te nemen?
Omdat binnen de speciale weken opbouwend in dezelfde groep gewerkt wordt, is het niet gewenst om dagdelen te missen. Bij de Werkplaatsen en Ateliers is dat minder een probleem, aangezien je kortere bogen maakt en meestal een workshop van één dag volgt.
Als de workshop waarvoor ik ben ingeschreven ter plekke niet is wat ik er van had verwacht, kan ik dan wijzigen naar een andere workshop?
Als je niet tevreden bent over de inhoud van de workshop en je bent van mening dat er iets anders gebeurt dan in de folder is beschreven, kun je de coördinator op het terrein aanspreken. In overleg zal er gekeken worden hoe dit probleem op te lossen.
DEELNEMERS
Hoeveel mensen komen er naar Buitenkunst Randmeer?
Daar is geen sluitend antwoord op te geven. Het aantal deelnemers kan per week verschillen. Gemiddeld zijn er ongeveer 200 tot 400 deelnemers per week (alle leeftijdsgroepen). Het Pinksterweekend en het Hemelvaartweekend zijn het drukst bezocht met vaak zo rond de 600 mensen.
Voor welke leeftijden is Buitenkunst?
Naar Buitenkunst komen deelnemers van allerlei leeftijden. Er zijn kleuters (3-5), kinderen (6-11), jongeren (12-15), jongvolwassenen (zeg maar tot 25 jaar) en volwassenen: twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers enz… Van 3 tot ± 75 dus.
Kan ik ook alleen komen?
Ja, dat kan heel goed. Naast gezinnen, stelletjes en vriendengroepen zijn er ook veel mensen die alleen komen. Doordat je in de workshops vaak samen aan het werk bent worden nieuwe contacten gemakkelijk gelegd.
KINDEREN
Kan ik mijn kinderen meenemen?
Ja. Buitenkunst is er voor iedereen vanaf 3 jaar. Kleuters (3 t/m 5), kinderen (6 t/m 11), jongeren (12 t/m 15) en volwassenen (van 16 tot 75+) hebben hun eigen programma’s met eigen medewerkers. Voor kinderen t/m 2 jaar is er géén programma. Je hoeft voor hen dan ook niet te betalen.
Is er opvang voor kinderen jonger dan 3 jaar?
Nee, er is geen opvang voor kinderen jonger dan 3 jaar.
Welke workshops zijn er voor kleuters, kinderen en jongeren?
Voor kleuters (3 t/m 5 jaar) is er een afwisselend programma met allerlei kunstuitingen als spel, muziek, dans en schilderen en uitstapjes in het bos.
De kinderen (6 t/m 11 jaar) kiezen tussen theater en beeldende kunst (schilderen, tekenen, ruimtelijk werk). Soms komen er gastmedewerkers om bijvoorbeeld met muziek aan de slag te gaan. De kindergroep kan worden opgedeeld in 6-8 jarigen, en 9-11 jarigen.
De jongeren (12 t/m 15 jaar) hebben in de weekends en tijdens de eerste en laatste zomerweek ook een keuzeprogramma met in ieder geval keuze uit theater en beeldende kunst. De precieze inhoud van de workshops is van tevoren niet bekend. De andere weken – tijdens de speciale weken van de volwassenen- is er voor hen het TTLjong – programma. Dit zijn theaterweken waarin jongeren (met of zonder begeleiding van hun ouders) een week lang alle aspecten van het theatervak onderzoeken. Voor meer informatie over TTLjong, kijk op buitenkunst.nl/ttljong. Vanaf 14 jaar zijn jongeren ook welkom bij het BKbeeldLAB.
Wanneer zijn de programma’s voor de kleuters, kinderen en jongeren?
De kleuter-, kinder-, en jongerenprogramma’s zijn gelijktijdig met de workshops voor de volwassenen (10:15- 12:30 uur & 14:30 -17:00 uur). ’s Avonds is er voor hen nog een kort avondprogramma (19:30-20:00 uur). Buiten de programmatijden is er géén begeleiding aanwezig, met uitzondering van de jongeren die zich voor het TTLjong-all-in pakket hebben ingeschreven, en de 14/15 jarigen van het BKbeeldLAB-all-in. Zij betalen een all-in prijs inclusief eten en 24 uur per dag begeleiding.
Mijn peuter is bijna 3 jaar. Kan hij echt niet met de kleuters meedoen?
Nee. Wij kunnen geen uitzonderingen maken met betrekking tot de leeftijdsgrens.
Mijn kleuter is bijna 6 jaar. Kan hij ook bij de kinderen meedoen?
Nee. Ervaring leert ons dat wanneer iemand niet bij zijn eigen leeftijdsgenoten zit dit vaak nadelig werkt zowel voor het kind zelf als voor de rest van de groep. Meestal zit er genoeg spreiding in de verschillende leeftijden zodat bijvoorbeeld een kleuter van vijf jaar genoeg vijfjarigen zal vinden om mee op te kunnen trekken. Mocht in de praktijk blijken dat het kind het echt niet naar zijn zin heeft bij de kleuters, dan kun je altijd de coördinator benaderen om samen naar een oplossing te zoeken.
Mijn kind is bijna 12 jaar. Kan hij ook bij de jongeren meedoen?
Nee, eigenlijk niet. Ervaring leert ons dat wanneer iemand niet bij zijn eigen leeftijdsgenoten zit dit vaak nadelig werkt zowel voor het kind zelf als voor de rest van de groep. Meestal zit er genoeg spreiding in de verschillende leeftijden zodat bijvoorbeeld een kind van elf jaar genoeg elfjarigen zal vinden om mee op te kunnen trekken.
De kindergroep is meestal onderverdeeld in 6-8 jarigen en 9-11 jarigen. Bovendien zitten in de Jongerengroep ook 15, bijna 16 jarigen, waar een 11-jarige wel mee samen moet kunnen werken.
Mijn kind heeft speciale aandacht nodig. Hoe gaat Buitenkunst hiermee om?
De medewerkers bij kleuters, kinderen en jongeren hebben ervaring in het werken met deze leeftijdsgroepen. Zij hebben echter niet altijd een pedagogische achtergrond, maar wel een kunstvakopleiding. Als een kind specifieke aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld door een gedragsstoornis of een lichamelijke beperking, dan is het sterk aan te raden van tevoren contact op te nemen met het kantoor in Amsterdam om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Tel: 020-6381978
INSCHRIJVEN EN BETALEN
Waar kan ik me inschrijven?
Op deze website, bij online boeken. Als dat om een of andere reden niet lukt, mag mailen ook naar admi@buitenkunst.nl (graag alle volledige namen en leeftijden doorgeven).
Tot wanneer kan ik me inschrijven?
Tot wanneer de workshop is volgeboekt. Alle speciale weken hebben een maximum aantal plekken. Hoe hard de inschrijvingen lopen, is moeilijk te zeggen. Je kunt altijd even naar kantoor bellen (020-6381978) om te vragen of een speciale week al bijna volgeboekt is. Ook de kleuter-, kinder- en jongerenprogramma’s kunnen volgeboekt raken. Wij raden aan tijdig te reserveren.
Het Pinkster- en Hemelvaartweekend raken meestal snel volgeboekt. Dit ligt aan het totale aantal mensen dat Buitenkunst Randmeer op het terrein kan hebben.
Hoe weet ik of een weekend/week volgeboekt is?
Als een programma vol geboekt is, komt dat op de website te staan in het blokkenschema en bij de tekst omschrijving van de betreffende workshop.
Als een week vol is, kan ik dan op de wachtlijst?
Ja. Voor alle speciale weken houden wij een wachtlijst bij, op volgorde van binnenkomst. Als je op de wachtlijst wil, kan je mailen naar ons kantoor admi@buitenkunst.nl.
NB: mocht je later andere plannen maken, is het heel fijn als je ook even aan ons doorgeeft dat je niet meer op de wachtlijst hoeft te staan.
Voor de weekends zijn er geen wachtlijsten.
Wat is de kans dat ik toch kan deelnemen en wanneer hoor ik dat?
Er zijn altijd wel een aantal annuleringen. Hoe groot de kans is dat je deel kan nemen is niet te zeggen. Mocht er een plek vrijkomen en je bovenaan de wachtlijst staat, wordt je altijd gebeld. Dat kan tot een dag voor aanvang zijn. Het staat je vrij om dan te bepalen of je wel of niet wil komen.
Kan ik mijn ‘kaartje’ doorverkopen of ruilen met een andere ingeschreven deelnemer?
Ten eerste: wij verkopen geen ‘kaartjes’ of ’tickets’, maar je boekt een workshopweek op naam. Kun je je plek in de workshopweken doorverkopen of ruilen? Nee. Hiermee passeer je de mensen op de wachtlijst. Daarbij is het qua administratie, betaling en registratie niet houdbaar. Wij hebben een coulante annuleringsregeling. Als het je overkomt dat je toch binnen een week voor aanvang moet annuleren, dan krijg je nog steeds 50% van het totaalbedrag terug. Wil je dit risico niet lopen, dan kun je zelf een annuleringsverzekering afsluiten.
Moet ik vooruit betalen?
Ja voor de weken wel. Wanneer wij de boeking verwerkt hebben, ontvang je van ons een bevestiging (‘Bewijs van inschrijving’) met het inschrijfnummer. Na ontvangst van deze bevestiging maak je het liefst het hele bedrag direct over. Mocht dat niet lukken, dan maak je zo snel mogelijk (binnen drie weken na ontvangst van bewijs van inschrijving) 20% van het deelnemersgeld over. Het volledige bedrag dient in ieder geval vier weken voor aanvang van de week op onze rekening te zijn bijgeschreven. Vermeld altijd het inschrijfnummer in de opmerkingen! Je krijgt geen bevestiging van de betaling. Dit geldt alleen voor de zomerweken.
De weekends kun je niet van tevoren betalen en worden ter plekke (met pin) betaald bij aankomst.
Kan ik korting krijgen op een week of weekend?
Jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar krijgen automatisch een korting op een week of een weekend.
Kan ik, of iemand die met mij mee komt, ook alleen kamperen zonder deel te nemen aan de programma’s en wat is hiervoor de prijs?
Nee. Buitenkunst is een stichting die zich ten doel stelt projecten op het gebied van de kunsten te realiseren voor een breed publiek.
Dit is dus ook het product wat je koopt. Onze projecten en bijbehorende camping kunnen wij derhalve alleen organiseren voor ingeschreven deelnemers.
Kan ik mij voor de zomerweken ook inschrijven voor een deel van de week?
Nee, een inschrijving voor een zomerweek geldt altijd van zaterdag t/m zaterdag.
Je kan er – bij hoge uitzondering – wel voor kiezen om slechts een gedeelte van een week te komen, maar je betaalt dan wel voor een hele week. Neem hiervoor contact op met kantoor: 020-6381978. Bij Buitenkunst Drenthe is het beter mogelijk om een halve week te volgen (wel voor dezelfde weekprijs).
Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?
Het deelnemersgeld voor een zomerweek is inclusief alle programmakosten. Dat betekent dat je zes hele dagen workshops (incl. benodigde materialen) kunt volgen en de vele presentaties, voorstellingen en exposities die er te zien zijn kunt bezoeken. Verder heb je betaald voor een week kampeer- en staangeld (zeven overnachtingen). De gemeentelijke toeristenbelasting wordt apart berekend. Voor de weekends geldt uiteraard hetzelfde alleen dan voor twee of drie overnachtingen en twee of tweeënhalve dag workshops. Bij overige kosten die je wellicht nog zult maken moet je denken aan de reiskosten, het ontbijt, lunch en avondeten en mogelijk een drankje aan de bar/in het restaurant.
Kan ik pinnen?
Ja, heel graag zelfs. Bij de administratie (bijv. voor het inschrijfgeld voor de weekends) en in het restaurant kun je met pin afrekenen. We hebben het liefst zo min mogelijk contant geld in omloop, dus het zou fijn zijn als je zoveel mogelijk met pin de betalingen op locatie doet.
Hoe werkt het als ik een boeking wil annuleren?
Annulering van een geboekte zomerweek kan uitsluitend schriftelijk (per mail of post) worden doorgegeven. Bij annulering, om welke reden dan ook, wordt € 25, – administratiekosten in rekening gebracht.
Bij annulering binnen vier weken vóór de besproken periode vervalt 20% van het deelnemersgeld (tot een max. van € 150, -) aan de stichting Buitenkunst wegens gemaakte kosten.
Bij annulering binnen één week voor aanvang van de besproken periode brengen wij 50% van het deelnemersgeld in rekening. Zie Online Boeken – Voorwaarden.
Annuleringen van de weekends zijn kosteloos, maar dienen wel zo snel mogelijk doorgegeven te worden. Zie Voorwaarden Weekends.
Kan ik mij bij Buitenkunst verzekeren tegen eventuele annuleringskosten?
Nee, Buitenkunst biedt geen annuleringsverzekeringen aan. Daarover kun je het beste bij je eigen verzekering informatie inwinnen.
Als ik ter plekke niet mee doe aan de workshops krijg ik dan reductie?
Nee, wij hanteren geen aangepaste prijzen. De deelnemers zijn ingeschreven en betalen voor de workshops, ongeacht of je mee doet of niet.
PRAKTISCH
Mag ik mijn hond/cavia/kat ook meenemen?
Nee, het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.
Wat is er te doen met slecht weer?
Hetzelfde als met goed weer, misschien in een tent i.p.v. buiten. Laarzen mee is altijd goed.
Is er zwemwater in de buurt?
Ja, vlakbij kun je zwemmen in het Drontermeer. (Je moet wel een autoweg oversteken.) Bij de administratie op locatie kunnen ze je vertellen hoe je daar komt. Vijf minuten lopen.
Is er een aansluiting voor elektriciteit?
Er is alleen elektriciteit aanwezig bij de wasgelegenheden voor scheerapparaten en tandenborstels. Hier geen grote apparaten als waterkokers gebruiken, dit kan ons stroomnet niet aan. Voor het opladen van mobiele telefoons kan je terecht bij de administratie. Er zijn daar ook twee computers met internet. Op de kampeervelden zelf is geen elektriciteitsaansluiting aanwezig. Mocht je om medische redenen absoluut stroom nodig hebben bij de kampeerplek, kun je contact opnemen met kantoor: 020-6381978
Kan ik met een caravan komen?
Jazeker, je mag met een caravan, tent, vouwwagen, daktent of camper komen kamperen. Mag allemaal.
Kan ik een tent huren?
Ja, er is een klein aantal tenthuisjes te huur (1p. 2p. en 4p. huisjes). Via het boekingsformulier kun je een tenthuisje boeken. Als het vol is, kun je via de opmerkingen jezelf op de wachtlijst plaatsen.
De huurtenthuisjes zijn voorzien van een houten vloer, één, twee of vier bedden met matrashoes, (fleece-)dekens, hoofdkussen met sloop, en stoelen. Je moet zelf alleen nog een slaapzak of dekbed mee nemen. Ook hier is geen elektriciteit, en ook geen kookgelegenheid. Vooral in mei/juni kan het ’s nachts nog erg fris zijn.
Als de huisjes volgeboekt zijn, is er een wachtlijst waar je je bij inschrijving op kunt laten zetten. Je wordt gebeld of gemaild zodra er een tenthuisje vrij komt en je bovenaan de wachtlijst staat. Het is mogelijk om nog een eigen luchtbed mee te brengen en deze tussen de bedden in de huurtent neer te leggen. Ook is het mogelijk om een klein koepeltentje ernaast te plaatsen.
Kan ik ook elders overnachten?
De dichtstbijzijnde pensions zijn in Elburg (ongeveer 6 km). Wij raden het alleen niet aan om aan Buitenkunst deel te nemen en elders te verblijven. Er gebeurt veel namelijk ook veel in de avonduren (voorstellingen, presentaties, bekendmaking van het keuzeprogramma van de volgende dag etc.).
Als ik elders overnacht krijg ik dan reductie?
Wat de prijs betreft, deze blijft hetzelfde of je op Buitenkunst overnacht of elders. Het kamperen krijgt men er als het ware gratis bij. Alleen hoef je dan geen toeristenbelasting af te rekenen.
Kan ik ergens fietsen huren?
Voor het huren van een fiets kun je terecht in Elburg. Voor kleine uitstapjes als even boodschappen doen, kun je ook een fiets lenen van Buitenkunst (zo lang de voorraad strekt). Een hangslot kun je bij de administratie vragen.
Is er een café/restaurant op het terrein?
Ja. Buitenkunst Randmeer heeft een restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Zie terrein – Uit de keuken van Buitenkunst. Hier kun je met pin betalen.
Waar kan ik mijn boodschappen halen?
In o.a. Elburg (6 km) is een supermarkt en andere winkels.
Hoe kan ik boodschappen doen zonder auto?
Deelnemers zonder auto blijken in de praktijk gemakkelijk een lift te krijgen van iemand mét. Ook per fiets Elburg (±6 km) is goed te bereiken. We hebben een stuk of acht Buitenkunst-fietsen staan, die je ook mag lenen.
Wat voor sanitaire voorzieningen zijn er?
Verspreid over het terrein bevinden zich twee toiletgebouwen en een apart douchegebouw met kleine badkamers. In sommige badkamertjes is een stopcontact aanwezig. Je hoeft niet apart te betalen voor warm water.
Is er een invalidentoilet aanwezig?
Er is een (niet-officiële) invalidentoilet aanwezig, met een deur van 1 meter breed.
Ik maak gebruik van een rolstoel/scootmobiel, kan dat wat betreft de voorzieningen?
Er komen regelmatig mensen bij ons deelnemen die een zichtbare of onzichtbare handicap hebben. Uiteraard maken wij het mogelijk om een scootmobiel op te laden. Of iemand met slaapapneu te voorzien van stroom
in de nacht.
Er is dus geen speciaal invaliden sanitair aanwezig, maar er zijn wel rolstoelgebruikers die naar Buitenkunst Randmeer komen. Richting de douche kunnen we een ramp maken en er komen regelmatig mensen douchen met een eigen gebrachte douchestoel bijvoorbeeld. Er is van alles mogelijk, maar het is voor iedereen op maat! Je kunt het beste even bellen naar kantoor (020-6381978) om te overleggen.
Hoe ziet de aankomst-dag eruit?
Je bent vanaf 14:00 uur welkom op ons terrein (niet eerder!).
Bij aankomst graag melden (met inschrijfnummer) bij de receptie.
’s Avonds zijn er introducties (en in de weekends een voorstelling of concert). Voor de kinderen en jongeren meestal om 19:30 uur. Voor de volwassenen om 22:00 uur.
De workshops (weken) beginnen op zondag.
Hoe ziet de vertrekdag eruit?
Weken: op zaterdag zijn er geen presentaties of workshops meer. Voor iedereen geldt: afbreken en vertrekken vòòr 12.00 uur. Weekends: op zondag na de workshops kun je vertrekken. Je mag ook eerst nog een hapje eten in het restaurant en daarna vertrekken. Met Hemelvaart heb je de hele zondag de tijd om te vertrekken. Met Pinksteren vertrek je maandagmiddag (‘s ochtends is er nog een workshop).
Mag ik zelf een kampeerplek uitzoeken?
Ja, bij aankomst op het terrein meld je je eerst bij de administratie om je aan te melden, daar krijg je informatie, een plattegrond en worden eventuele vragen beantwoord. Sommige velden zijn beter geschikt voor caravans/campers/busjes.
Je kan niet met de auto op de kampeervelden komen. Ook niet om je caravan te plaatsen. Er is altijd wel iemand die kan helpen duwen, mocht dat nodig zijn. Op het terrein staan kruiwagens en bolderkarren om de spullen te vervoeren tot de kampeerplek.
Campers en busjes vragen we ook te laten staan gedurende de week/weekend en niet als auto meer te gebruiken.
Kan ik mijn mobiele telefoon opladen?
Ja, bij de administratie is er een mogelijkheid om telefoons en andere kleine apparatuur op te laden. Het opladen is op eigen risico.
Zijn er kluisjes te huur?
Nee. Alleen voor instrumenten is er een droge opslag aanwezig.
Is er internet op het terrein?
Ja, er zijn twee computers bij de administratie waarmee u op internet kunt. Er is geen WIFI op het terrein, maar er is een goede 4G ontvangst van de meeste providers.
kan ik post versturen en ontvangen?
Ja, dat kan. Alleen tijdens de zomerweken, niet tijdens de weekends. Buitenkunst, t.a.v. Naam ontvanger, Abbertweg 8, 8251 RG DRONTEN
Is het mogelijk om met het openbaar vervoer op het terrein te komen?
Wie met openbaar vervoer komt, neemt de trein naar ‘t Harde. Er rijdt echter geen bus van het station naar ons terrein. Wij rijden daarom zelf rondom de aankomst- en vertrektijden met een busje vanaf en naar dit station (gratis). Nadere informatie krijg je na aanmelding opgestuurd.
Hoe zit het met de aansprakelijkheid?
De stichting Buitenkunst kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, schade, kwetsing door ongeval, veroorzaakt aan goederen of personen, door welke oorzaak dan ook.
Kan ik het terrein al voor het zomerseizoen bezoeken/bekijken?
Het terrein de Wilgen van Buitenkunst Randmeer is buiten de zomermaanden gesloten. De werktenten, twee theaters en het restaurant worden vlak voor de start van het seizoen opgebouwd. Na het laatste weekend, wordt dit alles direct weer afgebroken. Er is dus buiten het seizoen niets te zien. Je kunt wel de plattegrond (2023) bekijken om een indruk te krijgen van het terrein.
RESTAURANT
Moet ik me van tevoren aanmelden om te kunnen eten in het restaurant?
Nee, dat hoeft niet. Je kunt ter plekke bestellen. Je zoekt een tafel uit in het restaurant of op het terras. Op de tafel is een tafelnummer vermeld. Bij het bestellen aan de bar van je ontbijt, lunch of diner vermeld je dit tafelnummer, en reken je direct af bij. De drankjes krijg je direct mee, het eten wordt aan tafel gebracht.
Wat is er te krijgen in het restaurant?
Buitenkunst Randmeer heeft een eigen restaurant waar ontbijt, lunch en diner verkrijgbaar zijn. En fruit, (chocolade)repen, nootjes, ijsjes, en pizza.
Onze koks stellen menu’s samen met vlees-, vis-, vegetarische en veganistische gerechten. Specialiteiten uit o.a. Brazilië, Italië, Frankrijk, India én Nederland. Wij werken met zoveel mogelijk verse en kwalitatief hoogstaande producten waaronder: Verse biologische kruiden en verse kruidenthee van Belle Marie uit Ruinerwold. Melk en Yoghurt van Jersey. Biologische kaas van Kaaslust. Flevosap vruchtensappen uit de Flevopolder. Biologische frisdranken in verschillende smaken van Fritz-Spritz. Biologische kruidenthee van Zonnatura. Seizoensgebonden groenten van biologisch dynamische landbouwschool de Warmonderhof uit Dronten. Biologische paddenstoelen, vers en gedroogd van Porta Bella. Alle groenten, verse kruiden en het fruit zijn biologisch en worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. De vlees- en visleveranciers zijn met aandacht gekozen. De speciaalbiertjes komen van Brouwerij Praght uit Dronten. Zie om een idee te krijgen een van de menu’s uit 2023.
Wat zijn de openingstijden van het restaurant?
Het restaurant is de hele dag open (behalve tijdens programma’s en presentaties) voor dranken e.d. van 9.00 tot ca. 01.00 uur. ’s Avonds zijn er regelmatig presentaties en concerten in het restaurant en is de bar geopend.
Wordt er ook vegetarisch gekookt?
Ja. Elke avond is er keuze uit 2 x vegetarisch waarvan sowieso 1x (optioneel) veganistisch, 2 x vis 0f vlees en het dagmenu. Ook wordt er vaak al rekening gehouden met glutenarm en lactosevrij.
Ik heb een dieet, kan ik toch eten in het restaurant?
We doen ons best, maar kunnen het niet garanderen. Als je je bij aankomst meldt bij de administratie en/of chef-horeca kun je overleggen wat mogelijk is. Waar we kunnen, proberen we rekening te houden met de dieetwensen. Maar met echte allergieën is het niet mogelijk om een aangepast diner te serveren, aangezien een strikte scheiding van voedingsstoffen in de keuken niet haalbaar is. Het is niet haalbaar om apart te koken. Ui en knoflook zijn de basisingrediënten van de meeste gerechten, dus vrijwel niet mogelijk om daar een alternatief voor te zoeken. Er is altijd wel een vegan optie op het menu. Ook behoort er voor de lunch en het ontbijt (meestal) glutenvrij brood of broodvervangers als glutenvrije crackers e.d. tot de mogelijkheden.
Wat zijn de prijzen? (wijzigingen voorbehouden)
We proberen de prijzen zo laag mogelijk te houden, om het voor iedereen betaalbaar te houden. De prijzen van 2024 moeten we nog bepalen. Om een idee te geven, in 2023 kostte een pizza 9,- euro, en kalfsribeye van de grill 21,- euro.
Moet ik contant geld mee nemen?
Liever niet. Wij willen iedereen verzoeken om zo veel mogelijk met pin af te rekenen.
Zijn er speciale maaltijden voor kinderen?
Ja. Elke avond is er ook een kinderversie van het menu.
OVERIGE VRAGEN
Is er ook een Buitenkunst in Drenthe?
Jazeker, bezoek voor meer informatie de website.
Op Buitenkunst Drenthe organiseren we weken en een weekend (Pinksteren) met een dagelijks keuzeprogramma in de verschillende kunsten: theater, dans, schrijven, beeldend, muziek en zang.
Hoe lang bestaat Buitenkunst al?
Buitenkunst is actief vanaf 1971 met Drenthe als eerste project.
Wie werken er bij Buitenkunst?
Alle medewerkers van Buitenkunst zijn professionals en worden uiteraard, net als elk ander beroep, voor hun diensten betaald.
Zowel de workshopmedewerkers, als het keukenpersoneel, de schoonmakers, en alle organisatiemedewerkers. Zie het volledig overzicht van medewerkers van Buitenkunst.
Wat doet Buitenkunst nog meer?
Naast de twee terreinen waar workshops worden georganiseerd (Buitenkunst Randmeer en Buitenkunst Drenthe), organiseert Buitenkunst theaterproducties met Jong Talent, theaterweken voor jongeren TTLjong, TheaterTalentLab, BKbeeldLAB, projectorkesten als XLJAZZ en hebben we ook een uitgeverij van Theaterteksten: Theaterboek.
Waar is het hoofdkantoor?
Het hoofdkantoor van Buitenkunst is gevestigd in Amsterdam.
Hoe kan ik bij Buitenkunst komen werken?
We staan altijd open voor nieuwe medewerkers. Heb je een afgeronde kunstvakopleiding? Stuur je motivatie en CV op naar admi@buitenkunst.nl.