het buitenkunst terrein

Buitenkunst Randmeer is ons eigen terrein, genaamd De Wilgen. Het ligt tussen de weilanden, loofbomen en naaldbossen, op 6 km van Elburg, met achter de dijk het Drontermeer waarin je prima kunt zwemmen.

op het terrein aanwezig

Elk voorjaar bouwen we het terrein weer op voor de start van het Buitenkunstseizoen. Er is een groot en een klein theater met uitgebreide licht- en geluidsinstallaties en projectiemogelijkheden. Er zijn vele werktenten, ateliers, muziektenten en studio’s ingericht met houten vloeren, balletvloeren, computers, lampen, printers, schildersezels, een vleugel, keyboards en piano’s, slagwerk, percussie en backline-apparatuur.

Er is een werkplaats met alle mogelijke gereedschap. Het restaurant heeft een grote binnenbar, een kleine buitenbar, een fijn terras en een groot podium geschikt voor concerten en presentaties. En we hebben natuurlijk het bos, een dijk, de weilanden, buitentribunes, hoge bomen en open plekken om in de buitenlucht aan het werk te gaan. Hier kun je een plattegrond van het terrein bekijken. 

kamperen

Tijdens het volgen van de workshopweekends en -weken kampeer je bij ons op het ruim opgezette kampeerterrein, bestaande uit drie kampeervelden met twee toiletgebouwen en een apart douchegebouw met kleine badkamers. Het grootste deel van het kampeerterrein bestaat uit grasvelden, maar er zijn ook verschillende inhammen in het bos met meer avontuurlijke plekken. Wij hebben geen vaste plaatsen en er is ook geen elektriciteit aanwezig op de kampeervelden. Gelieve geen elektrische apparaten bij de toiletgebouwen inpluggen, ons stroomnet is hier niet tegen bestand. Je kunt met een tent, caravan of camper komen. Je mag alleen niet met de auto het terrein op rijden, ook niet voor het plaatsen van je caravan. Er is altijd wel iemand aanwezig die kan helpen duwen, mocht dat nodig zijn. Voor het verplaatsen van al je spullen staan er kruiwagens en bolderkarren klaar. Een camper kan ook niet gedurende het weekend/de week op en af het terrein rijden. 

Tenthuisjes huren

Er is een apart kampeerveld met huurtenthuisjes. Ideaal voor deelnemers zonder kampeerspullen, of voor als je wat meer luxe wil. Wij verhuren een beperkt aantal één-, twee- en vier-persoonstenthuisjes, voorzien van een houten vloer, stoelen, een nachtkastje, bedden, matrassen met hoeslaken, kussens met sloop en (fleece)dekens. Het enige wat je zelf nog mee moet brengen is een slaapzak of dekbed. Ook hier is geen elektriciteit aanwezig. 

Vanwege het beperkt aantal tenthuisjes, moet je deze tijdig reserveren (dat kan alleen samen met een boeking voor een weekend of week). Op het boekingsformulier kun je een tenthuisje reserveren (max. 2 per boeking). Als ze volgeboekt zijn, kun je in de opmerkingen aangeven dat je (vrijblijvend) op de wachtlijst wil. Mocht er een tenthuisje vrijkomen, en je bent aan de beurt, dan bellen/mailen wij je. 

Goed om te weten

  • Op het terrein worden geen huisdieren toegelaten.
  • Het terrein is alleen toegankelijk voor ingeschreven deelnemers. Bezoek ontvangen is daarom niet gewenst. Graag met ons overleggen als er om een of andere reden eventuele bezoekers zouden komen.
  • Op Buitenkunst waarborgen wij een ‘niet filmen’ beleid. Dit betekent dat er tijdens de workshops en presentaties niet gefilmd mag worden. Kunst maken en je uiten is kwetsbaar. Door dit beleid creëren we een veilige omgeving waar die kwetsbaarheid in alle vrijheid getoond kan worden.
  • Het opladen van je telefoon kan bij de administratie.
  • Er is geen wifi aanwezig.
  • Er is ook geen vriezer aanwezig voor het invriezen van koelelementen.
  • Een eigen instrument meenemen is zeker aan te raden en hiervoor is – indien nodig – ook een opslagplaats aanwezig. 
  • Dit geldt ook voor eigen fotocamera’s en laptops.

uit de keuken van buitenkunst

Als je jezelf wil verwennen, of je hebt überhaupt geen gasstelletje en kookspullen, ben je van harte welkom om te komen ontbijten, lunchen of dineren in ons restaurant: Uit de keuken van Buitenkunst.

Een divers team bestaande uit koks, afwassers, schoonmakers, bediening en barmedewerkers werkt met veel plezier om ontbijt, lunch, diner of drankjes te serveren. In de ochtend staan de verse croissantjes en koffie al klaar. Voor de lunch heb je een ruime keuze aan biologisch brood belegd met o.a. roomkaas met zalm, biologische kaas, verse hummus met tomaat, aangevuld met Specials als groentesoepen, bietenpaté of kipsalade. 

Dagelijks stellen de koks een nieuw dinermenu samen met vlees-, vis-, vegetarische en vegan gerechten. Elke kok brengt zijn eigen specialiteiten mee, waaronder gerechten uit Italië, Israël, Frankrijk, Tunesië, India én Nederland. Afwisselend staan er op het menu: verrassende ovenschotels, klassieke pasta’s, diverse vlees- en groentestoven, zomerse maaltijdsalades, of een goede ribeye. Maar ook voor pizza’s en kinderporties, ijsjes, snacks, of gewoon een kop koffie, kun je bij ons terecht. Zie hier een voorbeeldmenu van vorig jaar. 

De keuken is geopend vanaf 9:00 uur ’s ochtends voor het ontbijt, vanaf 12:30 uur voor de lunch en vanaf 18:00 uur voor het diner. Alle groenten, verse kruiden en het fruit zijn biologisch en worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. De vlees- en visleveranciers zijn met aandacht gekozen. De speciaalbiertjes komen van Brouwerij Praght uit Dronten. Het restaurant heeft een informele sfeer met veel gezelligheid, en een groot terras. ’s Avonds zijn er regelmatig concerten en presentaties en is de bar tot laat geopend.