het buitenkunst terrein

Buitenkunst Randmeer is ons eigen terrein, genaamd De Wilgen. Het ligt tussen de weilanden, loofbomen en naaldbossen, op 6 km van Elburg, met achter de dijk het Drontermeer.

op het terrein aanwezig

Elk voorjaar bouwen we het terrein weer op voor de start van het Buitenkunstseizoen. Er is een groot en een klein theater met uitgebreide licht- en geluidsinstallaties en projectiemogelijkheden. Er zijn vele werktenten, ateliers, muziektenten en studio’s ingericht met houten vloeren, balletvloeren, computers, lampen, printers, schildersezels, een vleugel, keyboards en piano’s, slagwerk, percussie en backline-apparatuur.

Er is een werkplaats met alle mogelijke gereedschap. Het restaurant heeft een grote binnenbar, een kleine buitenbar, een fijn terras en een groot podium geschikt voor concerten en presentaties. En we hebben natuurlijk het bos, een dijk, de weilanden, buitentribunes, hoge bomen en open plekken om in de buitenlucht aan het werk te gaan.

kamperen

Tijdens het volgen van de workshopweekends en -weken kampeer je bij ons op het ruim opgezette kampeerterrein, bestaande uit drie kampeervelden met twee toiletgebouwen en een apart douchegebouw met kleine badkamers. Het grootste deel van het kampeerterrein bestaat uit grasvelden, maar er zijn ook verschillende inhammen in het bos met meer avontuurlijke plekken. Wij hebben geen vaste plaatsen en er is ook geen elektriciteit. Je kunt met een tent, caravan of camper komen. Op het terrein worden geen huisdieren toegelaten.

Tenthuisjes huren

Er is een apart kampeerveld met huurtenthuisjes. Ideaal voor deelnemers zonder kampeerspullen, of voor als je wat meer luxe wil. We hebben één-, twee- en vier-persoonstenthuisjes. De tenthuisjes staan al voor je opgebouwd, met houten vloer, bedden, matrassen, kussens, dekens en stoelen. Het enige wat je zelf nog mee moet brengen is het beddengoed, en een slaapzak is aan te raden. Ook hier is geen elektriciteit. Vanwege het beperkte aantal tenthuisjes, moet je er snel bij zijn (graag bij opmerkingen op het boekingsformulier invullen). We werken ook met wachtlijsten als ze volgeboekt zijn.

uit de keuken van buitenkunst

Als je jezelf wil verwennen, of je hebt überhaupt geen gasstelletje en kookspullen, ben je van harte welkom om te komen ontbijten, lunchen of dineren in ons restaurant: Uit de keuken van Buitenkunst.
Vroeg in de ochtend beginnen onze koks al met de voorbereidingen. Ze koken zo veel mogelijk biologisch en met streekproducten, en stellen menu’s samen met vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Zoals specialiteiten uit o.a. Brazilië, Italië, Frankrijk, India en Nederland. (Bekijk een voorbeeldmenu.) Maar ook voor pizza’s en kindermenu’s, ijsjes, snacks, of gewoon een kop koffie, kun je bij ons terecht. De keuken is geopend vanaf 9:00 uur ’s ochtends voor het ontbijt, vanaf 12:30 uur voor de lunch en vanaf 18:00 uur voor het diner. ’s Avonds zijn er regelmatig concerten en presentaties en is de bar tot laat geopend.