Programma

Zowel in de weekends in het voorjaar, als in de weken in de zomer, is er tegelijkertijd met het programma voor volwassenen ook een programma voor jongeren (12-15), kinderen (6-11) en kleuters (3-5). Vanaf 16 jaar ben je bij Buitenkunst volwassen en mag je zelfstandig deelnemen.
Alle workshops worden gegeven door professionele kunstenaars, theatermakers, schrijvers, dansers, muzikanten, fotografen e.d. De programma’s worden door hen vormgegeven en bedacht. Dit betekent dat elke medewerker zijn eigen actuele praktijk, werkwijze, visie en onderzoeksvragen meeneemt naar ons terrein, wat zorgt voor veel variatie in het aanbod en een over en weer inspirerend geheel. In de avonden zijn er vaak presentaties en voorstellingen te bezoeken. Je overnacht in een (eigen) tent/caravan/camper bij ons op het terrein.

Weekends

De reguliere weekends (Hemelvaart, Pinksteren, keuzeweekends in juni) gaan ook in 2021 niet door. Maar aan het begin van de zomer, programmeren we wel één speciaal weekend: 2 t/m 4 juli 2021.

Tijdens dit weekend zal het (uitgestelde) weekend The Sessions plaatsvinden. Voor alle vergevorderde en (semi-)professionele muzikanten, met beeld- en geluidopnames als resultaat. Een unieke kans om met diverse solisten samen te kunnen spelen. Kinderen mogen mee, er zal ook voor hen een programma aangeboden worden. Gelijktijdig met The Sessions is er ook dit weekend het TTL Compact weekend: twee volle dagen trainen in het TheaterTalentLab voor 16 t/m 25 jaar.

Bekijk weekendprogramma

Weken

In juli en augustus zijn er vele workshopweken op alle vakgebieden: theater, muziek, zang, beeldende kunst, schilderen, fotografie, dans, en schrijven. De meeste weken zijn Speciale Weken: een week voor gevorderden rondom een specifiek uitgangspunt (een thema, onderwerp, techniek of werkwijze) binnen één kunstdiscipline onder leiding van één kunstenaar. Daarnaast zijn er Ateliers & Werkplaatsen in de disciplines theater, zang en schilderen. Hier volg je elke dag een nieuwe workshop binnen hetzelfde kunstvak. De Ateliers & Werkplaatsen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Tijdens de eerste en laatste zomerweek is er een keuzeprogramma met dagelijks een gevarieerd aanbod, toegankelijk voor beginners & gevorderden.

Bekijk programma