Programma

Zowel in de weekends in het voorjaar, als in de weken in de zomer, is er tegelijkertijd met het programma voor volwassenen ook een programma voor jongeren (12-15), kinderen (6-11) en kleuters (3-5). Vanaf 16 jaar ben je bij Buitenkunst volwassen en mag je zelfstandig deelnemen.
Alle workshops worden gegeven door professionele kunstenaars, theatermakers, schrijvers, dansers, muzikanten, fotografen e.d. De programma’s worden door hen vormgegeven en bedacht. Dit betekent dat elke medewerker zijn eigen actuele praktijk, werkwijze, visie en onderzoeksvragen meeneemt naar ons terrein, wat zorgt voor veel variatie in het aanbod en een over en weer inspirerend geheel. In de avonden zijn er vaak presentaties en voorstellingen te bezoeken. Je overnacht in een (eigen) tent/caravan/camper bij ons op het terrein.

Weekends

Tijdens de vijf weekends in mei/juni volg je een keuzeprogramma waarin je per dag kunt kiezen aan welke workshop je wil deelnemen. De inhoud van workshops is van tevoren niet bekend. Er is altijd keuze uit theater, dans, schilderen, fotografie, muziek, zang en schrijven. Ideaal om je te laten verrassen en om een keer iets te proberen wat je nog nooit gedaan hebt. Soms zijn er naast de keuzeweekends ook een aantal Speciale Weekends: tweedaagse workshops voor gevorderden rond één uitgangspunt. 
’s Avonds staat er een professionele voorstelling en/of concert in ons grote theater.

WEEKENDS 2024: Hemelvaart (9-12 mei), Pinksteren (17-20 mei), 7-9 juni, 14-16 juni, 21-23 juni, 28-30 juni.

 Aanmelden kan vanaf 22 januari 2024 weer. Weekend volgeboekt? Helaas. We werken voor de weekends niet met wachtlijsten.

 

Weken

In juli en augustus zijn er vele workshopweken op alle vakgebieden: theater, muziek, zang, beeldende kunst, schilderen, fotografie, dans, en schrijven. De meeste weken zijn Speciale Weken: een week voor gevorderden rondom een specifiek uitgangspunt (een thema, onderwerp, techniek of werkwijze) binnen één kunstdiscipline onder leiding van één kunstenaar. Daarnaast zijn er Ateliers & Werkplaatsen in de disciplines theater, zang en schilderen. Hier volg je elke dag een nieuwe workshop binnen hetzelfde kunstvak. De Ateliers & Werkplaatsen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Tijdens de eerste en laatste zomerweek is er een keuzeprogramma met dagelijks een gevarieerd aanbod, toegankelijk voor beginners & gevorderden.

WEKEN 2024: Keuzeprogramma: 6-13 juli 2024 & 17-24 augustus 2024. Speciale weken: 13 juli t/m 24 augustus 2024. Vanaf 5 februari 2024 kun je boeken voor de weken. Week volgeboekt? Stuur een mailtje om je op de wachtlijst te plaatsen.