Sanne Kabalt

Sanne Kabalt is fotograaf. Haar werk gaat over psychische thema’s waarvan je denkt dat ze helemaal niet te fotograferen zijn. Zo maakte ze een project over hoe je iemand herinnert die er niet meer is, een project over de angsten en verlangens die de komst van de wolf in Nederland oproept, en een boek over empathie bij psychiatrische patiënten. 
Sanne voltooide haar studie Fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2011 en een masterprogramma aan het Dutch Art Institute bij ArtEZ (2018). Zij exposeert in binnen- en buitenland, onder andere in het Nederlands Fotomuseum, het Gemeentemuseum Den Haag, Art Rotterdam, en in China, Noorwegen, IJsland en USA. Ze ontving een Startstipendium van het Mondriaan Fonds, sprak over haar werk in plekken als De Balie en Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en publiceerde een fotoverhaal in Vrij Nederland. Sanne werkte als artist-in-residence in eigen land (in Het Pompgemaal en Het Vijfde Seizoen) en het buitenland (in IJsland en Roemenië).
Naast het maken van haar eigen werk geeft Sanne regelmatig workshops in beeldende kunst en fotografie bij o.a. Buitenkunst, Zeezelaar, Stichting Educatieve Projecten en Kleintje Kunst.