Laatste nieuws en maatregelen

18 april 2021

Na de persconferentie van Rutte en De Jong, zijn we nog niet veel wijzer over onze gezamenlijke toekomst. Toch gaan we er van uit dat we deze zomer open kunnen met ons programma. Want: 1) Campings zijn nu ook al gewoon geopend. 2) De verwachting is dat in juli de terrassen open zijn, waardoor ons NIEUWE restaurant op Randmeer kan draaien. 3) Bij Buitenkunst is alles in de buitenlucht. 4) Vanaf mei zouden de muziekscholen ook weer open gaan. 5) Vorig jaar is het ook goed gegaan, dus dat geeft vertrouwen. 
De meeste zomerweken op Randmeer zijn al volgeboekt en ook Drenthe zit al vier weken aan het maximum. Aan de inschrijvingen zal het dus niet liggen. Bij concretere versoepelingen / maatregelen, zullen we z.s.m. een update geven.

 

Eerdere updates

UPDATE november 2020: Zomer 2021

Komende zomer hopen wij weer open te gaan voor alle weekprogramma’s op beide locaties. De weekends in het voorseizoen (mei/juni) plannen wij in 2021 niet, aangezien dat met de dan wellicht nog geldende regels financieel en organisatorisch niet te realiseren is.
Voor de zomermaanden hebben we nu een mooi programma samengesteld op Buitenkunst Randmeer: Een grote variëteit aan speciale weken, ateliers en werkplaatsen, en één speciaal weekend (2-4 juli). En voor Buitenkunst Drenthe staan dit jaar zes weken gepland. De medewerkers kunnen niet wachten om daar weer aan de slag te gaan met nieuwe ideeën.

De data voor 2021:
Buitenkunst Drenthe: 10 juli t/m 21 augustus
Buitenkunst Randmeer: 10 juli t/m 28 augustus
TheaterTalentLab: 10 juli t/m 21 augustus
TTLjong: 17 juli t/m 21 augustus
TTLjong all-in: 24 juli t/m 14 augustus
BKbeeldLAB: 31 juli- 7 augustus 
De prijzen voor 2021 zijn ongewijzigd.

Zodra we dichterbij de zomer komen en we meer inzage hebben over de maatregelen die op Buitenkunst van invloed (kunnen) zijn, zullen we op deze pagina relevante updates geven. En zo nodig, uiteraard ook een actueel protocol publiceren.
We hopen jullie deze zomer allemaal in goede gezondheid weer te mogen ontvangen! Houd moed.

 

UPDATE 30 september 2020

Ja het is spannend geweest, maar we zijn zo blij en trots dat de Buitenkunst-weken door hebben kunnen gaan. En hoe! Al hebben wij in mei en juni de boel nog moeten dichthouden, is het seizoen 2020 in juli en augustus wonder boven wonder fantastisch verlopen. Zeven weken in Randmeer en vijf weken in Drenthe. Alle deelnemers en medewerkers bedankt! Wij hopen dat iedereen zich ook veilig heeft gevoeld en heeft kunnen genieten van voor het eerst weer live-muziek, live-theater, samen maken, samen eten en alles wat Buitenkunst verder Buitenkunst maakt. Dat geeft hoop dat we volgend jaar ook weer gewoon alle weken kunnen draaien. En wellicht ook de weekenden in het voorseizoen. als de anderhalve meter wordt opgeheven.
Nu is het Buitenkunstseizoen weer voorbij. Alles is afgebroken en ingepakt. Grote dank voor deze zomer, bezoek het theater, geniet van concerten, bezoek musea en galerieën, speel, zing, dans, maak en beleef; wij gaan ons voorbereiden op een nieuw jaar!

 

UPDATE 13 juli 2020

Protocollen zijn geüpdatet n.a.v. advies over desinfecteren van openbare ruimtes (niet nodig). Lees voor je vertrek naar Buitenkunst de meest recente versie: Drenthe & Randmeer

 

UPDATE 25 juni 2020

Na de persconferentie van gisteravond, waarin belangrijke veranderingen voor ons zijn uitgesproken, hebben we de protocollen aangepast naar de situatie vanaf 1 juli. Jongeren tot 18 jaar hoeven geen afstand meer te houden, de grens van maximaal 100 mensen is opgeheven, binnen repetities is het ook voor volwassenen toegestaan ‘normaal spelcontact’ te hebben, en er is een advies uitgebracht over samen zingen. De protocollen blijven geactualiseerd worden, dus het is zinvol om deze regelmatig te lezen.

 

UPDATE 19 juni 2020: JA! Ook Buitenkunst Drenthe kan doorgaan.

Vandaag hebben we in overleg met Staatsbosbeheer kunnen beslissen dat Buitenkunst Drenthe dit jaar vanaf 11 juli open kan gaan.
Natuurlijk gaan we wel aanpassingen maken op de gang van zaken.
Lees hiervoor het protocol voor deelnemers: https://buitenkunst.nl/drenthe/protocol/
Voor al ingeschreven deelnemers: Kan je je niet vinden in de nieuwe regels? Dan kan je tot 27 juni a.s. kosteloos annuleren. Daarna gelden weer gewoon onze standaard-annuleringsregels.

 

UPDATE 10 juni 2020: JA! (Randmeer giet oan)

(Helaas weten we nog niets voor Drenthe, we wachten nog op bericht van Staatsbosbeheer.)

Maar jawel!
We gaan op Randmeer open voor de weekprogramma’s vanaf 4 juli!
Velen staan er al ingeschreven,  maar je kan voor een aantal programma’s gewoon nog boeken.
https://buitenkunst.nl/randmeer/zomerweken/

Het zal uiteraard anders dan anders zijn:
– Hier en daar op het terrein (nog) grotere tenten om overal genoeg afstand van elkaar te houden volgens de normen van nu.
– Minder tafeltjes in het restaurant, maar een veel groter terras met verschillende overkappingen.
– Geen presentaties voor meer dan 100 mensen tegelijk.  Wel meer voorstellingen en concertjes buiten.
– Sowieso (nog) vaker buiten werken.
– Meer informatie kun je vinden in het protocol

Dit wordt de leukste zomer ooit…

 

UPDATE 2 juni 2020: WE ZIJN DRUK BEZIG

We zijn bezig met het opstellen van protocollen en we hebben er in ieder geval weer wat fiducie in dat het kán.

Maar we blijven natuurlijk afhankelijk van de verschillende overheden en de noodverordeningen van de veiligheidsregio’s of het ook mág.
We hebben het voordeel dat we natuurlijk altijd al heel veel buiten werken en het is steeds meer duidelijk dat er in de buitenlucht nauwelijks of geen besmettingsgevaar is. Verder natuurlijk wanneer we binnen in een tent werken: met alle zijkanten open.

Maar het zal anders zijn dan anders. In Drenthe niet meer met 600 man op en rond de tribune naar een groot spektakel kijken, maar voornamelijk kleine presentaties voorbereiden, verspreid over het terrein. Misschien allemaal nog iets langer wachten bij de (nieuwe!) douches?
Op Randmeer niet meer ’s avonds dansen in het restaurant en geen tribune meer in het theater…

We hebben er vertrouwen in dat wanneer het allemaal tóch kan, iedereen zal helpen om met respect voor elkaars – zeer verschillende – wensen, meningen en inzichten geweldige workshops op touw te zetten en tot mooie resultaten te komen.
Meer dan ooit moeten we dan geduld hebben en aardig voor elkaar zijn om het mogelijk te maken.
We houden moed. Alle medewerkers staan in ieder geval te trappelen om in aangepaste vorm aan de slag te gaan! 

– Op 15 juni is de laatste dag dat we kunnen beslissen of Buitenkunst Randmeer door kan gaan.
– Op 22 juni is de laatste dag dat we kunnen beslissen of Buitenkunst Drenthe door kan gaan.

 

UPDATE 20 mei 2020: WE WETEN EIGENLIJK NOG NIET GENOEG…

Gisterenavond verschenen Rutte en De Jonge weer op de buis met nieuwe mededelingen over de maatregelen.
Veel wijzer zijn wij helaas niet geworden wat betreft onze activiteiten. Er zijn geen uitspraken gedaan over of op 1 juli de kampeerterreinen e.d. zeker open kunnen, en onder onder welke voorwaarden en condities. Er is ook nog veel onduidelijkheid over het geven van workshops. Jongeren vanaf 12 jaar moeten nog steeds anderhalve meter afstand houden (wat in de praktijk een lastige zaak wordt). 
Wij zijn op kantoor bezig met het schrijven van protocollen voor zowel Buitenkunst Drenthe als voor Buitenkunst Randmeer, die we bij kunnen stellen zodra we meer van de regering horen (waarschijnlijk ergens begin juni). Als wij open mogen, zullen we onze protocollen moeten aanbieden aan (toetsen aan) de veiligheidsregio’s Flevoland en Drenthe en aan Staatsbosbeheer. Als zij de protocollen goedkeuren, krijgen de medewerkers en deelnemers deze voorgelegd, waarna iedereen voor zichzelf kan bepalen of hij/zij zich daarin kan vinden.
Wij begrijpen dat jullie graag willen weten waar jullie aan toe zijn. Wij ook. Maar we weten nog niet genoeg. 
Jullie horen dus nog van ons.

 

UPDATE  7 mei 2020:  ER IS HOOP

Na de toespraak van de heren Rutte en De Jonge gisterenavond
is er weer hoop dat we dit seizoen – in aangepaste vorm – open kunnen.
Maar er zijn nog veel vragen en zaken te bespreken.
In ieder geval mogen campings, vakantieparken en kampeerbedrijven weer open ná 1 juli.
Inclusief alle sanitaire voorzieningen.
Dat zou betekenen dat we het programma voor de weken in Buitenkunst Drenthe en Buitenkunst Randmeer
door kunnen laten gaan, mits aan alle beperkende voorwaarden kan worden voldaan en alle deelnemers en medewerkers
daar zonder elkaar in enig gevaar te brengen van de workshops kunnen genieten en leren.
Presentaties en voorstellingen zullen natuurlijk alleen in kleinere vorm kunnen plaatsvinden (tegen die tijd maximaal met honderd mensen),
maar gelukkig hebben we op onze terreinen veel plek om dat mogelijk te maken.
Dat is een interessante uitdaging!
Wij gaan snel in overleg met o.a. de gemeente Dronten over de details wat betreft Buitenkunst Randmeer
en met o.a. Staatsbosbeheer over Buitenkunst Drenthe.

Jullie horen van ons!!

PS: De weekendprogramma’s op Randmeer in juni kunnen nu definitief niét doorgaan.
PS2: Hoewel wij licht hoopvol gestemd zijn blijft natuurlijk de kans zeer reëel dat wij in de zomer toch niet open kunnen. Rond 1 juni verwachten wij met de dan beschikbare informatie van de regering en de gemeentes, definitief te kunnen beslissen over het al dan niet doorgang vinden van dit seizoen….