WewantMilesbreed

Trompettisten en trombonisten: kom naar We want Miles

Trompettisten en trombonisten opgelet: in laatste week van Buitenkunst Randmeer (17-24 augustus) staat de muziekweek WE WANT MILES o.l.v. Iman Spaargaren geprogrammeerd.

 

Deze week staat in het teken van het unieke muzikale universum van Miles Davis. We zoomen in op zijn werk van begin jaren 70 en dat van de jaren 80: van Bitches Brew via On the Corner en Jack Johnson tot We Want Miles en You’re Under Arrest; ongeëvenaarde muzikale ontdekkingstochten met een enorme hoeveelheid vrijheid, experimenteerdrift en hecht samenspel. Deze explosie van muzikaliteit gaan we proberen te vangen in los-vaste arrangementen voor grote bezetting. Samenspel en improvisatie voeren de boventoon. De ideale bezetting bestaat uit: drums, percussie, contrabas en/of elektrische bas, gitaren, piano, keyboards, alle soorten blazers en eventueel strijkers. De ritmesectie heeft een gevorderd niveau en kan akkoordsymbolen lezen. Blazers dienen goed noten te kunnen lezen. Iedereen kan goed improviseren en luisteren.
NB: vol voor basgitaar

 

Het zou mooi zijn als er nog meer trompettisten en trombonisten aansluiten. (Blazers dienen goed noten te kunnen lezen, iedereen kan goed improviseren en luisteren.)

eerlijk DELEN