fotografierandmeerbuitenkunst

Plek vrij Fotografie

Er is een plekje vrijgekomen bij FOTOGRAFIE: Portret – Formaat (Keke Keukelaar) van 23 juli t/m 30 juli.

Mooie kans aangezien alle fotografie-weken al zo lang volgeboekt waren…

Welke invloed heeft formaat op de beleving van een foto? Digitale camera’s van nu hebben meestal een beeldverhouding van 2:3. Net als het klassieke kleinbeeld-formaat toen we nog rolletjes gebruikten. Afdrukformaten zijn weer vaak 3:4. En op het beeldscherm zijn we inmiddels gewend aan HD-formaat 9:16. Staand, liggend of vierkant? Groot of klein? Al deze factoren zijn van invloed op hoe je een foto ervaart. We gaan onderzoeken hoe belangrijk formaat en beeldverhouding zijn bij het maken en presenteren van portretten. Maar eerst moeten we natuurlijk een goed portret hebben! Ook duiken we de geschiedenis in en laten ons inspireren door belangrijke fotografen van toen en nu.

eerlijk DELEN