Riga

lees: Maksim

De Column over Kunst van deze week, geschreven door Sytze Schalk.

Maksim
“Het is al laat. Ik zou moeten gaan slapen, maar ik lig in bed en scroll gedachteloos langs nieuwsberichten op mijn telefoonscherm over een wereld die in brand staat.
Dan verschijnt er een notificatie op mijn scherm. Een mail van Apple. Ik schrik nog wakkerder dan ik al was. Mijn account is mogelijk gehackt. Ik moet gelijk actie ondernemen. Geschrokken klik ik op de link in het bericht en verander mijn wachtwoord.

De nachtelijke e-mail verdwijnt al snel uit mijn gedachten, totdat ik een afschrift krijg van mijn creditcard. Die gebruik ik eigenlijk nooit. Toch is er 472,54 euro van mijn rekening afgeschreven. Iemand heeft me gehackt. Mijn eerste reactie is om in hulpeloze paniek rondjes door mijn woonkamer te lopen, terwijl ik zachtjes ‘shit shit shit’ voor me uit mompel. Wanneer ik mezelf weer onder controle krijg, realiseer ik me dat ik mijn creditcard moet blokkeren, voordat straks ook de rest van mijn rekening geplunderd is.” [… lees de hele column …]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter