Afbeelding: Mr. Avenue.

Column over kunst: Eervol uit de kleren

Schrijfster Leila van Wetten schreef de Column over Kunst van deze week voor ons:

Eervol uit de kleren
Ruim vier jaar geleden is het inmiddels dat ik voor het eerst poseerde voor een beeldend kunstenaar. Ik hield in eerste instantie (zijn voorstel) mijn ondergoed aan. Al gauw voelde ik me ontspannen genoeg om de laatste restjes stof af te leggen en geheel naakt voor deze totaal onbekende te gaan staan.
Na afloop bekeken we de tekeningen en ik betrapte mezelf erop dat ik me dingen afvroeg, waar ik me voor schaamde. Ben ik echt zo breed? Hangt mijn ene borst inderdaad een beetje scheef? Ziet mijn buik er werkelijk zo uit in die bepaalde positie?
In tegenstelling tot de tekenaar die jaren geleden tegen betaling een portret van mij maakte bij de Sacré Coeur, heeft de man voor wie ik nu poseer – opdat er misschien nog een fooitje in zit – niet het doel mij zo mooi mogelijk af te beelden. 
[…lees de hele column...]

Afbeelding: Mr. Avenue.

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter