mohamed-ali-saidane-WkNkeWTReZc-unsplash

De wereld begrijpen

Het is weer vrijdag; tijd voor een nieuwe Column over Kunst:

De wereld begrijpen – Machteld Touwen
Iemand vraagt mij: ‘Wat betekent worldbuilding voor jou?’ Het enige waaraan ik kan denken klinkt mij als veel te simpel in de oren: ‘Nou gewoon, dat je regels opstelt voor de wereld die je schept, opdat zij te begrijpen is voor je publiek.’
Dat was vrijdag 6 maart. De week daarop wordt Noord-Brabant, waar ik werk, afgesloten. Op donderdag 12 maart volgt de rest van Nederland. Iedereen met verkoudheidssymptomen wordt gemaand thuis te blijven. Als ik die avond buiten loop, zie ik in mijn straat auto’s af en aan rijden. De doorgaans drukke ijssalon bij ons op de hoek is nagenoeg verlaten en toch staat de straat vol auto’s. Dan gaat er een belletje rinkelen. [… lees de hele column]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter