coverTheLandInBetweenUitsnedesmaller

Column: Het drama van de foto

Schrijver Diede Daniël Al schreef de Column over Kunst van deze week:
Het drama van de foto. Over de essentie vangen in één beeld.

“Voor het overzichtsboek The Land In Between van de gelijknamige tentoonstelling van fotograaf Ursula Schulz-Dornburg ging ik terug naar de boekhandel. De vorige dag, tijdens een ik-ga-niets-kopen-bezoekje aan de boekhandel, had ik het boek ingekeken en met spijt, maar zoals ik mezelf had beloofd, weer teruggezet in de kast. Soms moet je beloftes breken.

Ursula Schulz-Dornburg is een Duitse fotograaf. Vanaf de jaren ‘80 reist ze door Azië, Europa en het Midden-Oosten waar ze de landschappen met haar foto’s documenteert. In de serie Transit Sites, Armenia fotografeert ze tussen 1997 en 2011 bushokjes in Armenië. Deze serie ontroert me. De beelden van in verval geraakte bushokjes in een kaal landschap ogen rustig, maar voelen enorm bewegelijk.” […lees verder…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter