info & tips

INFO TTL 2024

WEEKEND

 • Het TTL-weekend Maken is op 14-16 juni 2024, onder leiding van Marjan Barlage. Dit weekend kost 80,- euro, exclusief toeristenbelasting (€ 1,55 p.p. per nacht).

WEKEN

 • In 2024 vinden de weken plaats tussen 13 juli en 17 augustus.
 • Het TheaterTalentLab duurt een week (van zaterdag tot zaterdag).
 • De kosten bedragen € 260,- voor een week. (Inclusief programmakosten en kampeer- en stagelden. Exclusief toeristenbelasting (€ 1,55 p.p. per nacht).
 • In 2024 zijn er geen Productieweken.

ALGEMEEN

 • Het TheaterTalentLab is er voor deelnemers van 16 t/m ca. 25 jaar.
 • Je kampeert in je eigen tent op ons kampeerterrein.
 • Je kan één of meer weken deelnemen.
 • Je kan ervoor kiezen zelf te koken of te eten in het restaurant (niet bij de prijs inbegrepen).
 • Er is geen winkel op het terrein aanwezig.
 • Boeken kan online via INSCHRIJVEN.
 • Na aanmelding ontvang je een routebeschrijving en nadere informatie.
 • Aan annuleren zijn kosten verbonden. Lees de voorwaarden 2024.
 • Als een week is volgeboekt, kun je bellen of mailen met kantoor om je op een wachtlijst te laten plaatsen. NB: Mocht je later andere plannen maken, is het heel fijn als je ook even aan ons doorgeeft dat je niet meer op de wachtlijst hoeft te staan.
 • Buitenkunst heeft een Gedragscode Veilige werkvloer opgesteld, ten behoeve van een open en veilige omgeving voor zowel deelnemers als medewerkers. 

TIPS & LINKS

Speciale weken bedoeld voor gevorderden die zich nog verder willen ontwikkelen binnen één discipline  theater, schrijven, dans, muziek, zang, fotografie, video, of beeldende kunst.

Keuzeweken in Drenthe waarin je elke dag opnieuw kunt kiezen uit het op die ochtend gepresenteerde aanbod in de verschillende disciplines (theater, dans, muziek, zang, schrijven, beeldende kunst, schilderen).

TTLjong het jongere broertje van TheaterTalentLab voor jongeren van 12 t/m 15 jaar.

Theaterboek de uitgeverij van Buitenkunst met toneelteksten van debuterende (toneel)schrijvers, en auteurs met een flinke staat van dienst. Boeken om te lezen en op de vloer uit te proberen.

BKbeeldLAB de werkplaats beeldende kunst voor jongeren van 14 t/m 21 jaar. 

Columns over Kunst vier series met Columns over kunst door diverse schrijvers, één serie met Beeldcolumns en een mooie verzameling TEKSTINBEELD filmpjes met monologen uit Theaterboekbundels gespeeld door verschillende acteurs. 

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem & Zwolle & Enschede 
Theater, dans, muziek, architectuur, beeldende kunst en mode. 
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) Amsterdam
Theater, muziek, film en televisie, beeldende kunst, bouwkunst, cultureel erfgoed.
Hogeschool Zuyd Maastricht
Theater, autonome beeldende kunst, vormgeving, muziek.
Toneelacademie Maastricht 
Opleidingen acteur, theatrale performer, regisseur, vormgeving en kostuumontwerp, docent/regisseur.
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) Utrecht & Hilversum
Opleidingen acteur, docent drama, docerend theatermaker, theatervormgeving, kunstmanagement en dramaschrijven.
Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg
Theater, dans, muziek, rock, beeldende vorming, architectuur en stedenbouw.
Lucia Marthas
MBO & HBO & vooropleiding, danser/docent showmusicaldans / streetdance / musicaltheatre 
Codarts Rotterdam
HBO-opleiding Muziek, Dans en Circus

Oerol Multidisciplinair festival met het eiland Terschelling als podium.
De Parade Zomers theaterfestival in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam met dans, muziek, voorstellingen voor jong en oud.
Over ‘t IJ festival in de zomer in Amsterdam- elf dagen lang zijn er bijzondere voorstellingen te zien op verschillende, onverwachte en verrassende locaties.
Jonge Harten Theaterfestival hét theaterfestival in Groningen voor de jonge theaterliefhebber, boordevol hippe dansvoorstellingen, spannende performances, internationale topvoorstellingen en veel jong talent.
Het Nederlands Theater Festival start het nieuwe theaterseizoen met de vertoning van de tien beste voorstellingen van het afgelopen jaar. Incl. prijsuitreikingen, workshops e.d.. 
Fringe Festival speelt zich tegelijkertijd met het NL Theater Festival af. Wie liet de beste, spannendste, opvallendste of meest innovatieve voorstelling zien?
Pop Arts jaarlijks poppen- en objecttheaterfestival in Amsterdam: dansers, mimers, acteurs en beeldend kunstenaars spelen twee weken de zalen plat met groteske poppen, bizarre animaties en indringende miniaturen.
CafeTheaterFestival Utrecht, Zwolle, Tilburg.

Cinedans toont ruim tachtig korte en lange dansfilms, dansdocumentaires, installaties en cross-overs van dans, nieuwe media en beeldende kunst in Amsterdam.
Holland Dance is het grootste tweejaarlijks internationale dansfestival van Nederland.
Spring in Utrecht met internationale hedendaagse dansvoorstellingen, performances, installaties en discussies, met werk van onafhankelijke dansmakers uit binnen- en buitenland, van jonge talenten tot de meer gevestigde makers.
Julidans zomerfestival voor hedendaagse internationale dans in Amsterdam.
Nederlandse Dansdagen Van urban dance tot klassiek ballet, van gerenommeerde choreografen tot jong talent.

Nederlands Filmfestival Utrecht – het bruisende middelpunt van de Nederlandse film met een programma boordevol premières van Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama. 
International Film Festival Rotterdam IFFR – de nieuwste onafhankelijke en vernieuwende films uit de hele wereld. Het festival is een platform voor actuele filmkunst, voor opkomend en gevestigd filmtalent en voor film-gerelateerde kunst.
IDFA International Documentary Film Festival Amsterdam .
Kaboom Animation Festival in Utrecht en Amsterdam is een internationaal festival voor animatiefilm. Een ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor animatieprofessionals en aankomend talent.

Wintertuin Wintertuin is een literair productiehuis. Dat betekent dat gaat over schrijven. Zij organiseren literatuurfestivals, maken literaire voorstellingen, geven workshops, publiceren boeken en begeleiden jonge schrijvers.. 
Het Literatuurhuis Het Literatuurhuis in Utrecht brengt literatuur op het podium, en wel in de brede zin van het woord: van performancepoëzie tot lezingen, van literaire filmvertoningen tot schrijversinterviews en alles ertussenin.
Crossing Border Festival Crossing Border is een organisatie die jaarlijks meerdere grote en kleine evenementen en festivals organiseert in binnen- en buitenland.
Mooie Woorden in Utrecht bestaat uit een team van drie millennials met millennial-vragen, die literaire programma’s maken voor millennials uit Utrecht en omstreken.

Kunstbende wedstrijd voor talentvolle jongeren (13-18 jr.)
Culturele Zondagen Culturele Zondagen is een eendaags (soms tweedaags) cultureel evenement in de stad Utrecht dat zes keer per jaar plaatsvindt rond een specifiek thema. 
DOX Voorstellingen – educatie – talentontwikkeling: DOX begeleidt jong theatertalent en biedt hen een podium.

CONTACT HOOFDKANTOOR

Voor vragen over TheaterTalentLab kun je e-mailen naar admi@buitenkunst.nl of bellen met 020-6381978.

Postadres

Buitenkunst TTL
Postbus 1445
1000 BK Amsterdam 

NL95 INGB 0001413249

Bezoekadres 

Veemarkt 184
1019 DG Amsterdam
020-6381978
admi@buitenkunst.nl
(Kantoor)

 

Locatie Randmeer

Terrein de Wilgen
Abbertweg 8
8251 RG DRONTEN  
(NB: alleen in het seizoen)

BK Nieuwsbrief