BKbeeldLAB

BKbeeldLAB 2024 bestaat uit twee weken. Aan de hand van afwisselende opdrachten werk je een week lang in dezelfde groep aan een intensief en divers beeldend programma. Onder professionele begeleiding ga je aan de slag – op je eigen niveau. We werken zowel met potlood en kwast als op de computer, zowel twee- als driedimensionaal, zowel individueel als in groepjes. Op locatie is alles aanwezig: teken- en schildermateriaal, hand- en elektrisch gereedschap, papier, karton, plastic, hout, ijzer, camera’s, computers, beamers… Maar je kunt ook je eigen materiaal of laptop meenemen.

 

FOTOGRAFIE |  27 juli – 3 aug. (weeknr. 343)  NB: geen plek meer voor all-in pakket (begeleiding Buitenkunst), maar wel nog voor de workshopweek.

We gaan op zoek naar jouw eigen beeldtaal binnen de fotografie. Welk verhaal wil je vertellen en op welke manier wil je dat doen? Deze week wordt een ontdekkingsreis langs verschillende genres zoals portret-, landschaps-, geënsceneerde en documentairefotografie. Daarbij gaan we experimenteren met verschillende technieken en stijlen: van zwart-wit naar kleur, van zacht naar hard, van poëtisch naar rauw. Ook gaan werken we met digitale nabewerking. We laten ons inspireren door verschillende fotografen en beeldend kunstenaars uit al die genres, maar zoeken ook inspiratie in beeldende kunst, literatuur en muziek. De uitkomst van deze ontdekkingsreis bepaal jij; uiteindelijk kom je uit bij jezelf. Er is op het terrein een aantal computers met Photoshop aanwezig. Daarnaast is het fijn als je een digitale camera meeneemt (of eventueel een telefoon met goede camera) en je eigen laptop met beeldbewerkingsprogramma.
O.l.v. Tessa Posthuma de Boer

 

De rode draad  |  3-10 augustus (weeknr. 353)  VOLGEBOEKT

De beeldende kunst is alles omvattend. Het kan bijvoorbeeld een tekening zijn, een schilderij, een sculptuur, een installatie, video, een performance en nog zoveel meer. Als maker ontwikkel je al doende een oeuvre. Het ene werk leidt tot het volgende. Een gedicht wordt een tekening, een serie schilderijen, een performance, een film. Vaak loopt er een rode draad door alle afzonderlijke werken. Hetzelfde thema dat telkens terugkeert in andere uitingsvormen. In het BKbeeldLAB gaan wij dat hele spectrum onderzoeken. Elke dag vanuit een andere invalshoek. Van niets tot een mini-oeuvre, eenzelfde idee uitgewerkt in verschillende media. Een week vol experiment, verbazing en verrassing, met de nodige spontaniteit en reflectie om te beseffen wat kunst voor ons is en/of kan zijn en hoe dit eruit kan zien.
O.l.v. Joncquil de Vries