_RT_8704

TTL voorstelling:

Sarah Kane

TTL 2020

In De goede mens van Sezuan behandelt Brecht de grote levensvragen over goed en kwaad. Over hoe je goed kunt leven als dit slecht voor je is en waarom je niet slecht zou leven als dit je voordeel oplevert. Deze vragen gaan over wezenlijke problemen en tekortkomingen van de mens en zijn van alle tijden.

De goede mens van Sezuan is een verhaal over het nut van naastenliefde in een tijd van crisis en armoede. Episch theater, stammend uit het cabaret van de jaren twintig.  De liederen klinken vaak rauw en tekst en muziek gaan altijd een gevecht met elkaar aan.

Heiner Müller zei ooit: ‘Brecht spelen zonder hem flink aan te pakken staat gelijk aan verraad plegen.’ Dat is dus wat we in deze voorstelling doen: Brecht flink aanpakken.

 

Regie: Marileen Bloemhard

Spel: Zhong van Bing Lammerts, Lars van Nistelrooij, Guus Funnekotter, Lola Bruining, Floor Zoomer, Rosanne van Dijk, Kik de Graaf, Brit van der Heijden, Mika Ram, Hidde van Balen, Brecht van Engelse, Yenti Luijmes, Floor van der Niet, Pam Abels, Wolf Lopes Cardozo, Elze Gispen.

eerlijk DELEN