foto marthe boek 2

Boek: Is het kunst of mag het weg?

Met trots presenteren wij onze nieuwste bundel: Is het kunst of mag het weg?
81 columns over kunst, door vele verschillende schrijvers en kunstenaars geschreven in de periode van april 2017 tot november 2018.
Een divers palet. Over wat je tegenkomt bij het maken van kunst, en bij het ervaren van kunst als toeschouwer. Columns achter de schermen met inkijkjes in de werkpraktijk, over engagement, of een overstijgend gesprek waarin met verwachtingen en aannames gevochten wordt; wat is kunst, wat zou het voor effect teweeg moeten brengen en wat maakt een echte kunstenaar een echte kunstenaar?

Vooral schrijvers, maar ook muzikanten, theatermakers, en beeldend kunstenaars hebben hun gedachten in opdracht van Buitenkunst op papier gezet, met maar één kader waar zich aan te houden: schrijf een column over kunst in ongeveer 500 woorden. Het resultaat: 81 flarden uit de hedendaagse praktijk die wat ons betreft een blijvende plek op de plank verdienen. Voor iedereen die zich ooit wel eens af vraagt: is dit kunst, of mag het weg?
Te koop via Theaterboek.

Komend voorjaar starten we trouwens met de derde reeks: elke vrijdag een nieuwe Column over kunst.
(Hier zullen ze verschijnen.)

eerlijk DELEN