Conversation Room

Potlood en krijt op papier, 168 x 240 cm, 2021.

 

In haar tekeningen onderzoekt Marisa Rappard op intuïtieve wijze wat het betekent mens te zijn in onze huidige, fluïde wereld. Een wereld waarin technologie een steeds grotere plek inneemt in ons leven, waarin contact vluchtig is en er dagelijks een overvloedige hoeveelheid aan informatie aan je voorbijtrekt.

 

Marisa: “Ik vind het fascinerend dat de mens hoopvolle verwachtingen heeft van technologie en die haast religieuze of transcendente eigenschappen toekent, terwijl diezelfde technologie duidelijk een zeer alarmerende en duistere keerzijde heeft.”

 

‘Conversation Room’ is deel van een reeks recente tekeningen waarin Marisa reflecteert op het gevoel van vervreemding dat het online leven tijdens de COVID-crisis bij haar oproept: de ervaring enkel contact te maken via een scherm en het gebrek aan echt, fysiek contact met de ander. Het zelf dat gefragmenteerd raakt door voortdurend van de ene online werkelijkheid in de andere te vallen. Het roept bij haar de associatie op van een spiegelpaleis van anonieme ruimtes. De silhouetten en schaduwfiguren die er aanwezig zijn, lijken representaties van het ware zelf dat zich in de echte wereld bevindt.

Marisa Rappard

Marisa Rappard werkt vanuit impuls en associatie. Ze focust zich op wat er gaande is in de wereld om haar heen en begint van daaruit te handelen. In een voortdurende geconcentreerde dialoog met het papier ontstaat de tekening. Ook maakt Marisa installaties waarin de ruimtelijkheid uit de tekening voelbaar wordt, en je langs of door de tekening heen kunt lopen.

eerlijk DELEN