Untitled (Still #20)

Giclee print, enkele foto 50 x 70 cm, 2019.

 

Barbara Rink: “Deze niet eerder getoonde foto’s heb ik gemaakt van materiaal waar ik ruimtelijke installaties mee heb gebouwd. Tijdens het fotograferen ga ik op zoek naar het moment waar het papier zichzelf begint te ontstijgen; het is nog steeds papier maar tegelijkertijd lijkt er een imaginaire ruimte te ontstaan. Door licht en kleur te combineren met een precieze orkestratie van de rollen geschilderd papier, probeer ik een vierde dimensie te benaderen; een omgeving waarin tijd en ruimte kunnen worden verbogen en nieuwe vormen aannemen.”

 

Deze serie fotowerken is geprint op mat papier waardoor er een Trompe l’oeil effect ontstaat. Er is een spannende onduidelijkheid over waar je naar kijkt: is het een collage of een foto? De illusie van ruimte is zo dat het lijkt alsof de vellen letterlijk van het vlak afkomen.

Barbara Rink

Ik zie mij zelf in eerste instantie als schilder die werkt met kleur en ruimte. Soms resulteert dit in ruimtelijke installaties, soms in fotografie en dan weer in schilderijen.
Barbara Rink woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Haar werk was te zien bij diverse exposities in binnen- en buitenland en is opgenomen in particuliere collecties. Ze heeft meerdere artist-in-residencies gevolgd, zo verbleef ze een paar maanden in Argentinië in URRA, het Santa Fe Art Institute in New Mexico en in het Vermont Studio Center. Ze geeft les bij Eye Filmmuseum, ArtEZ University of the Arts, de Minerva Academie en faciliteert creatieve kunst processen in organisaties. Ze wordt momenteel ondersteund in haar werkzaamheden door het Mondriaan Fonds.

eerlijk DELEN