Like a Pearl in my Hand

Multi zintuigelijk kunstenaarsboek, 27 x 38 cm, 2017.

 

Like a Pearl in my Hand is een multi zintuiglijke ervaring waarin vorm en inhoud samen gebracht zijn op een unieke en interactieve manier; de blinde kinderen, hun verborgenheid van de samenleving en de aanraking die nodig is om hun portretten te zien.  Het is een gelimiteerde en gesigneerde editie van 250 boeken, uitgegeven door The Eriskay Connection, en elk boek bevat 32 prints. Alle prints zijn volledig bedekt met zwarte thermochromatische inkt. Deze inkt wordt transparant door de warmte van een menselijke hand, ongeveer 20 tot 25 graden Celsius. Bij het aanraken van de afdrukken worden de onderliggende portretten onthuld.

 

Carina Hesper: “Bij dit werk heb ik het gevoel dat alles klopt. Door het tactiele aspect van het werk, wordt een hard en confronterend onderwerp op een sensitieve manier benaderd en ontstaat er iets positiefs; verbinding. Dit jaar ga ik een nieuw onderzoek doen naar verschillende reactieve inkten.

Carina Hesper

Als nomade in de beeldende kunst, los van oordelen, creëert Carina werelden die verbinden. Overeenkomsten zijn boeiend, verschillen niet. Door te reizen naar verborgen lagen, leer je eindeloos van elkaar. Carina is een conceptuele beeldmaker die zich focust op multi zintuigelijke projecten die inhoudelijk sterk zijn, een bepaalde schoonheid bevatten, aannames en vooroordelen omvergooien, en in de uitvoering visueel ‘kloppen’. Per project zoekt ze naar de passende beeldtaal, die zich meestal bevindt in de fotografie en de nieuwe, interactieve media. Haar werk focust zich op de kracht van kwetsbaarheid en haar missie is om de wereld met haar kunst meer open minded te maken. 
Portret Carina: Ilse Brugman

eerlijk DELEN