Bedroom 5

Oost-Indische inkt op aquarel papier, 70×50 cm, 2020.

 

Een onopgemaakt bed met de kreukels en plooien nog in de lakens, als een miniatuurlandschap, achtergelaten door de kronkels en bochten van het lichaam, wachtend op zijn terugkeer. Alsof er nog een deel van de persoon blijft hangen.

 

Bedroom 5 is onderdeel van de Bedroom series, een serie waarin deze privéruimtes worden verkend en hun intimiteit vastgelegd zonder de mensen die ze bewonen af ​​te beelden.

Degann

Degann is het kunstenaarspseudoniem voor Anne de Groot. Het werk van Degann toont sporen van emotie, kracht, kwetsbaarheid en realiteit. In de ‘bedroom series’ is ze aan de hand van slaapkamers op zoek gegaan naar een bepaald gevoel van herinnering; een moment waar we snel aan voorbij gaan maar eigenlijk een landschap aan persoonlijkheden laat zien. Ze creëert spanning in het beeld door technieken te combineren. Door de vele mogelijkheden in schilderen – van verbeelding tot totale abstractie – kan een schilderij voorbijgaan aan de subjectieve filters van een persoon, en iemand op een emotionele laag aanspreken.  Haar olieverfschilderijen en aquarellen zijn levendige en toegankelijke voorstellingen met een zwart randje. De gelaagdheid in de werken creëren een ongrijpbare vorm, net als licht zijn de schilderijen zowel vluchtig als aanwezig.
 De ‘bedroom series’ zijn nog in november 2021 te zien tijdens een expositie is Strasbourg. Dit werk was ook genomineerd voor de Jackson’s painting prize.

eerlijk DELEN