TTL Productie: De goede mens

theater

Periode: 25 juli-1 aug 2020

Weeknummer: 341

In De goede mens van Sezuan behandelt Brecht de grote levensvragen over goed en kwaad. Over hoe je goed kunt leven als dit slecht voor je is en waarom je niet slecht zou leven als dit je voordeel oplevert. Deze vragen gaan over wezenlijke problemen en tekortkomingen van de mens en zijn van alle tijden. De goede mens van Sezuan is een verhaal over het nut van naastenliefde in een tijd van crisis en armoede.
Brecht heeft een socialistische boodschap en wil zijn publiek aan het denken zetten. Maar theater mag nooit saai zijn, dus doorspekt hij zijn stukken met onverwachte wendingen, humor en liederen. Episch theater, stammend uit het cabaret van de jaren twintig. We gaan tekst uit het hoofd leren, aanpassen, nieuwe tekst maken. Muziek maken en liederen zingen. Fysiek en groot spelen zonder schroom.
Bij de uitvoering van de liederen zijn de tekst en de inhoud belangrijker dan mooi en zuiver zingen of spelen. De liederen klinken vaak rauw en tekst en muziek gaan altijd een gevecht met elkaar aan. Heb je een accordeon, neem hem mee. Of een ander instrument waar je als een beest op tekeer kunt gaan of dat je kunt strelen als een geliefde. 
Misschien is de muziek minimaal, zonder tekst, misschien maken we zelf een lied of spelen we op emmers en pannen, ritselen we met papier of kneden we modder en versterken we dat met een microfoon. Misschien maken we een live soundscape. 
Heiner Müller: ‘Brecht spelen zonder hem flink aan te pakken staat gelijk aan verraad plegen.’ Dat is dus wat we gaan doen. Brecht flink aanpakken. 

Medewerkers:

Marileen Bloemhard

Deze workshop is volgeboekt.

Prijzen per persoon:

€250,- (jong volwassenen)

Ga naar boekingsformulier zomerweken.