Sofie Porro

Sofie Porro is actrice, theatermaakster, danseres en houdt ook van een moppie zingen. Ze is in 2017 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Tijdens de studie heeft ze drie maanden aan een Toneelschool in Duitsland gestudeerd. Daarvoor studeerde ze in Tilburg aan het conservatorium en de dansacademie.
Door haar interdisciplinaire achtergrond, werkt ze graag vanuit verschillende theatrale inspiratiebronnen: muziek, beweging, taal, beeldende kunst, herinneringen, dagelijkse ervaringen… Fascinaties die haar drijven; rolpatronen, (onder)bewustzijn, sleutelmomenten, geheimen, verstilling. De unieke aanwezigheid van dít moment speelt altijd een grote rol; het publiek ten opzichte van de performer.
Als film- en theateractrice was ze werkzaam voor o.a. De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, Harde Handen, Hamlet (in regie van Pieter Kramer), de speelfilm van Michiel van Erp Niemand in de Stad, producties voor Toneelgroep Maastricht, VIA ZUID, het Zuiderstrandtheater en Theater Rotterdam.

Foto: Rene Castelijn