Jaap Bijsterbosch

Jaap Bijsterbosch maakt zowel foto’s waarin het landschap en de locatie centraal staan, als plaatsen waarin menselijke aanwezigheid en menselijk gedrag de hoofdrol spelen. Het artificiële dorpslandschap in de omgeving van zijn woonplaats Diemen behoort daartoe, maar ook winkelstraten en pleinen in grote steden. Al heel lang voordat de selfies-hype losbarstte, maakte hij zelfportretten. Zijn werk is alom in de wereld geëxposeerd en gepubliceerd, van New York tot in Diemen. Veel van zijn foto´s wonnen nominaties en prijzen bij internationale professionele wedstrijden.
Hij geeft les op de Fotoacademie Amsterdam. Regelmatig verzorgt hij workshops o.a. bij de stichting Buitenkunst. Op zijn weblog oogenblikjaap doet hij regelmatig verslag van zijn fotografische bevindingen. Hij is actief lid van de GKfgroep van de beroepsvereniging DuPho.
Als fotografiedocent geeft hij een zo persoonlijk mogelijke begeleiding, die vooral op het inhoudelijke vlak ligt. Hij geeft zowel les aan beginners als aan zeer gevorderde fotografen, in groepsverband en ook als privédocent.

Titel foto: Zelfportret 343